Sari la conținut

Trucurile folosite de japonezi pentru a se trezi plini de vitalitate

sursa foto: unsplash

Japonezii au obiceiuri adânc înrădăcinate care le permit să trăiască o viață mai fericită și să aibă cea mai mare speranță de viață din lume.

Un nou studiu a dezvăluit o rețetă magică pentru longevitate și fericire, iar acest lucru începe cu un somn odihnitor și obiceiuri bine înrădăcinate. Potrivit specialiştilor, în timp ce dormim corpul eliberează substanțe chimice care ajută la calmarea grijilor și la reducerea stresului.

În cultura japoneză somnul reparator este esențial pentru a-ți atinge obiectivele vitale, pe care ei le numesc ikigai, şi folosesc trucuri pe care le implementează în rutina lor înainte de a merge la culcare.

Soluții moderne pentru a obține un somn de calitate
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

De ce dormitul bine ne face mai fericiți?

A obține un somn suficient și reparator este o modalitate de a reseta mintea și de a reduce stresul, deoarece în timp ce dormim creierul nostru organizează eficient informațiile, favorizând modificările plastice homeostatice, astfel nivelul de stres este redus. Dimpotrivă, lipsa somnului provoacă un nivel ridicat de stres.

A dormi bine înseamnă a fi mai odihnit a doua zi și, prin urmare, a avea mai multă forță pentru a face față sarcinilor și situațiilor zilei cu o atitudine pozitivă, potrivit 20minutos.es. Concentrarea și productivitatea noastră vor fi mai întărite dacă ne odihnim bine și acest lucru va avea un impact direct asupra stării noastre de spirit.

Pe de altă parte, o odihnă bună ne ajută să controlăm foamea și să arătăm mai atractiv. Somnul puțin și slab afectează hormonii poftei de mâncare și provoacă senzații de foame la ore ciudate.

Ritualul lor de somn începe cu un program strict – culcare devreme, înainte de ora 23:00. Această practică nu este doar o regulă, ci o modalitate de a-și hrăni trupul și mintea. În timpul somnului, corpul eliberează substanțe chimice care combat stresul și ajută la echilibrul emoțional.

Regulă: supă la cină

Secretul japonezilor este, de asemenea, legat de alimentație. Cina târzie este înlocuită cu o porție de supă miso – o băutură savuroasă și hrănitoare care, conform tradiției, aduce un somn liniștit și hrănește corpul cu nutrienți esențiali.

În plus, japonezii au adoptat obiceiul de a face un duș cald înainte de culcare. Acest ritual nu este doar o modalitate de a ne curăța trupul, ci și de a ne curăța mintea, relaxându-ne și pregătindu-ne pentru un somn odihnitor.

Acestea sunt câteva dintre trucurile culturii japoneze care te vor face să înfrunți zilele într-o dispoziție mai bună.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel