
Trusa de prim ajutor pentru copii, în vacanță. Medic pediatru: „Soarele, benefic pentru bebeluși din prima lună de viață/Crema de soare, obligatorie în orice bagaj”

Trusa de prim ajutor pentru copii, în vacanță. Medic pediatru: „Soarele, benefic pentru bebeluși din prima lună de viață/ Crema de soare este obligatorie în bagaj”.
În plin sezon estival, majoritatea oamenilor se gândesc la concediu și la relaxare. Cu toate acestea, e important ca din bagaje să nu lipsească trusa medicală și, în special, trusa de prim ajutor pentru copii.
Nu e indicat să te bazezi doar pe faptul că în locul de destinație există farmacii. Este bine să știi ce trebuie să iei cu tine de acasă și ce nu are voie să lipsească din bagajul tău.
Te-ar mai interesa: Cât proteine sunt într-un ou? Sigur nu știai...
Medic primar pediatru, Amelia Dan, a prezentat într-o emisiune la Antena 3, lista cu medicamentele pe care nu ar trebui să le uitați acasă sub nicio formă, atunci când plecați împreună cu copiii voștri în vacanţă.
Antitermice, sub formă de sirop și/sau supozitoare
La fel ca şi la alimentaţie, le recomand mamelor să ia cu ele, în vacanţă, produsele care au mai fost testate acasă. Niciodată un produs nou. Antitermicele, care sunt şi antidurere sunt foarte necesare”, precizează dr. Dan.
Sirop antivărsături, sărurile de rehidratare, de mare ajutor
„La fel ca și până acum, antibioticele pe care le luăm în vacanță sunt cele care au mai fost testate acasă. Nu le testăm în altă parte”, a precizat medicul pediatru.
Te-ar mai interesa: ”Demonii” care ne OTRĂVESC creierul. Vlad Ciurea :...
Antialergice, sub formă de picături și/sau sirop
Picături de ochi/urechi, plasturi, soluție dezinfectantă
„De asemenea, mai recomand şi picăturile de urechi şi cele de ochi. Trebuie să avem la noi, pentru că oricând se poate întâmpla ceva de genul acesta.
Să nu lipsească nici plasturii, soluţie dezinfectantă, iar pentru cei care au dermatite sau au o piele mai sensibilă, să punem în bagaj şi un unguent testat acasă”, explică dr. Dan.
Te-ar mai interesa: „Acțiuni urgente” în Europa. OMS cere limita...
Soluție antițânțari, dar folosite cu precauție și doar pentru copii cu vârsta peste 2 ani
De regulă, după vârsta de 2 ani se pot folosi, dar aici fac o paranteză. Chiar dacă ele par foarte sigure, nu l-aș înmuia pe copil în soluție antițânțari.
Oamenii trebuie să înțeleagă că acestea sunt totuși niște soluții toxice. Putem să avem grijă și să punem ceva în cameră, cum ar pastilele acela speciale pentru țânțari. Vor fi niște mușcături de țânțari, dar nu avem un risc de absorbție a substanțelor chimice în tegument”, a subliniat medicul pediatru.
Te-ar mai interesa: Riscul unei DIETE nesănătoase. Poate duce la moart...
Crema de soare, obligatorie pentru copii vara. Soarele, benefic pentru bebeluși din prima lună de viață
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.