Sari la conținut

Ce sunt antibioticele naturale și cum putem trata diferite infecții cu ele?

analgezice naturale

De când Alexander Fleming a descoperit penicilina, antibioticele au fost utilizate pentru tratamentul oricăror feluri de infecții din întreaga lume. Utilizarea excesivă a antibioticelor are o mulțime de efecte secundare care sunt ușor ignorate de mulți în aceste zile. Utilizarea antibioticelor a crescut de când revoluția medicală a ajuns în țările în curs de dezvoltare. Nevoia unei ameliorări mai rapide este unul dintre principalii factori care îi împing pe medici, precum și pe pacienți, să se concentreze mai mult pe acest tip de medicamente.

Utilizarea pe termen lung a antibioticelor poate duce la o afecțiune numită rezistență la antibiotice, care vă va face dificilă tratarea cu antibiotice după o perioadă de timp.

În acest articol, vom discuta despre diferitele tipuri de medicamente naturale care sunt cunoscute pentru proprietățile lor antibiotice, fără a vă afecta organele esențiale într-un mod negativ.

Ce sunt infecțiile?

Infecțiile sunt cauzate de activități microbiene nedorite. Există diferite organisme microbiene, cum ar fi bacteriile și ciupercile, care pot provoca daune grave corpului dumneavoastră, dacă se culminează cu cantități mari. În special, atunci când capacitatea sistemului imunitar este pe partea inferioară, aceste organisme microbiene se pot infecta și înflori în interiorul corpului sau pe piele și pot provoca disconfort sever și riscuri grave pentru sănătatea ta.

Nu toți microbii sunt dăunători pentru dvs., există anumite bacterii, cum ar fi Escherichia Coli, care sunt prezente în intestin și care ajută la o digestie adecvată. Cu toate acestea, o tulpină diferită a aceleiași bacterii poate provoca, de asemenea, probleme de sănătate, cum ar fi diaree și vărsături. Există, de asemenea, anumite tulpini de bacterii rezistente la antibiotice care nu pot fi tratate doar cu antibiotice.

Antibiotice naturale utile:

Antibioticele naturale nu sunt altceva decât condimente și ierburi care sunt disponibile direct din natura care au proprietăți care pot reduce funcția și răspândirea microbilor nedoriti. În unele cazuri, anumite antibiotice naturale au, de asemenea, capacitatea de a șterge complet prezența microbilor nedoriti complet. Importanța antibioticelor naturale constă în faptul că pot funcționa fără a provoca multe efecte secundare corpului dumneavoastră, comparativ cu medicamentele antibiotice normale.

Usturoi:

Usturoiul este un condiment ușor disponibil pe piață. Utilizarea usturoiului în tratarea infecțiilor este o tradiție îndelungată în multe culturi. Cu toate acestea, abia în ultimii ani a fost studiat motivul exact pentru care usturoiul are atât de multe proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale.

Alicina este cel mai proeminent compus găsit în usturoi și are funcții antimicrobiene excelente. Este cel mai activ compus din usturoi care îi conferă aceste proprietăți.

Alicina este extrem de eficientă împotriva bacteriilor MRS (tulpini de rezistență la medicamente multiple), ceea ce o face extrem de valoroasă pentru comunitatea medicală.

O altă componentă găsită în usturoi numită Ajoene este, de asemenea, capabilă să trateze infecții fungice, cum ar fi piciorul de atlet, de care suferă mulți oameni din întreaga lume. Extractul de usturoi poate fi utilizat și pentru tratamentul virusurilor gripale și herpetice și poate oferi rezultate pozitive.

Echinacea:

Echinacea este un fel de floare de margaretă care se găsește în cea mai mare parte în partea de est și centrală a Americii de Nord. Extractele și pastele de flori sunt utilizate pentru tratamentul diferitelor infecții încă din primele culturi.

Echinacea are multe beneficii care vin datorită componentelor sale de bază ale carbohidraților, glicoproteinelor și acidului cafeic. Acești compuși au proprietăți antibacteriene și fungice excelente și sunt deosebit de utile în reducerea răspândirii și creșterii acestor microbi dăunători.

Această plantă este, de asemenea, eficientă în reducerea problemelor cauzate de simptomele infecțiilor bacteriene prin reducerea producției de citokine care acționează ca markeri inflamatori în timpul unui  infecții.

Miere Manuka:

Mierea de Manuka este disponibilă mai ales pe continentul australian, este recoltată de la albine speciale care beau nectar din florile care se găsesc pe copacul Manuka. Arborele Manuka se găsește indigen în Noua Zeelandă și Australia, dar poate fi cultivat și în străinătate. Este considerată a fi una dintre cele mai viabile și mai puternice forme de miere din punct de vedere medical.

Mierea de Manuka este bogată în metilglioxal, care este un compus rar care are proprietăți antimicrobiene excelente.

Mierea este, de asemenea, umplută cu diverși compuși, cum ar fi propolisul, care sunt bogate în flavonoide, esteri și acid fenolic, care vă pot stimula în mod activ sistemul imunitar pentru a lupta împotriva infecțiilor.

Mierea de Manuka este, de asemenea, bogată în enzime, cum ar fi glucoza oxidază, care are capacitatea de a transforma compușii glucozei în peroxid de hidrogen și astfel reduce afinitatea pentru infecții.

Ardei roșu:

Ardeiul roșu este numit în cea mai mare parte ca capsicum în alte părți ale lumii. Există multe variante de ardei roșu, inclusiv Cayenne, ardei iute și jalapenos. Prevalența ardeiului este prezentă în multe alte părți ale lumii, în afară de America de Sud. Ei sunt binecuvântați cu o mulțime de proprietăți antibacteriene care pot ajuta la dispariția microbilor de la locul infecției.

Capsaicina este compusul care conferă piperului condimentul, ajută, de asemenea, la scăderea pH-ului stomacului și, astfel, previne dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. Alți compuși prezenți în ardei, cum ar fi quercetina, kaempferolul și acidul cofeic, au o capacitate înnăscută de a rigidiza stratul exterior al bacteriilor și, prin urmare, blochează orice absorbție a energiei și astfel o ucide.

Ghimbir:

Ghimbirul este un condiment asiatic care are utilizări versatile în întreaga lume. Acest condiment este obținut din rădăcinile plantei de ghimbir și este utilizat în multe medicamente ayurvedice și alte medicamente alternative.

Efectele antimicrobiene ale ghimbirului au fost exploatate de mult timp de către practicienii de medicină naturală. Cu toate acestea, abia recent au fost recunoscute componentele exacte din ghimbir care îi conferă aceste efecte magice.

Ghimbirul este umplut cu compuși precum gingerdiol, gingerol, terpenoide, shogaol, zerumbone și zingerone împreună cu flavonoide, ceea ce îi conferă proprietăți antimicrobiene excelente, cu capacitatea de a acționa împotriva formării biofilmelor.

Bacteriile H.Pylori care prosperă în stomacurile acide pot fi reduse consumând ghimbir care poate normaliza producția de acid din stomac.

Mai mulți compuși din ghimbir sunt, de asemenea, eficienți împotriva anumitor tulpini de bacterii care provoacă boli ale gingiilor.

HRSV (virusul respirator sincitial uman) poate fi, de asemenea, rezistat prin utilizarea ghimbirului, deoarece inhibă capacitatea virusului de a se combina cu celulele gazdă umane, făcându-le inactive.

Ghimbirul are, de asemenea, o activitate antifungică bună, deoarece poate reduce efectele deteriorării alimentelor datorate infecțiilor fungice și poate ajuta, de asemenea, în tratarea afecțiunilor pielii cauzate de infecții fungice, cum ar fi piciorul atletului.

 

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: