Sari la conținut

„Tu și Diabetul 2.0”, un seminar interactiv la care poți testa ultimele aplicații de mobil pentru diabetici

În România, un milion și jumătate de oameni suferă de diabet de tip 2. Dincolo de cazurile diagnosticate, rămân însă cele încă necunoscute. Una din două persoane care trăiesc cu diabet de tip 2 nu a ajuns încă la medic[1], iar un sfert dintre români spun că nu au verificat niciodată cum stau cu glicemia[2].

Diabetul de tip 2 poate fi, însă, de multe ori prevenit, iar complicațiile – evitate. De aceea, pe 14 noiembrie, de Ziua Mondială a Diabetului, Asociația Pacientul 2.0 organizează „Tu și Diabetul 2.0”, o întâlnire-seminar pentru oameni activi – diabetici și apropiați ai lor – cu medici specialiști și psihologi, în parteneriat cu toate asociațiile de pacienți cu această afecțiune. Evenimentul are loc la Face Convention (Romexpo) și începe la ora 17.00.

La „Tu și Diabetul 2.0” se va discuta deschis despre prevenție, sport, alimentație, complicații și se vor testa ultimele tehnologii dedicate diabetului de tip 2 – glucometre și aplicații în limba română pentru telefoanele mobile.

„Diabetul nu înseamnă doar glicemie crescută, o dietă rigidă, un pumn de medicamente și complicații. Doar cunoscând cât mai multe despre această afecțiune îl puteți îngriji corespunzător și puteți «conviețui» frumos cu diabetul. Această întâlnire este o primă «lecție» privind îngrijirea diabetului zaharat tip 2 și spun lecție pentru că vorbim de educația persoanelor aflate la risc pentru diabet și a persoanelor deja diagnosticate cu această afecțiune, pentru că doar cunoscând în amănunt această problemă o putem controla”, spune dr. Mihaela Vlăiculescu, medic primar diabetolog.

Seminarul practic despre tehnologia în diabetul de tip 2, cu explicații date de Ines Nerina Râmbu, vlogger și pacient totodată, va fi urmat de lecții interactive despre prevenție, sport, complicații, sprijinul psihologului în diabet, diabetul în sarcină și cum poate fi controlată afecțiunea.

Dr. Mihaela Vlăiculescu, dr. Daniel Cosma, dr. Mihai Comșa, psihologul Cristina Petruț, dr. Cătălina Niculescu și conf. univ. dr. Cormnelia Bala vor oferi informații și vor răspunde la întrebări.

Întâlnirea va fi moderată de dr. Mihaela Vlăiculescu și de Livia Dilă, jurnalist și pacient cu diabet de tip 2.

Fiecare participant este încurajat să vină însoțit de mama, tatăl, soțul sau soția, fiul, fiica sau un prieten căruia dorește să-i ușureze viața cu diabet de tip 2. De aceea, fiecare bilet va permite intrarea a două persoane.

Biletele costă 20 de lei, sunt disponibile aici (https://pacientul20.ro/eveniment/#), iar banii strânși vor fi donați pentru copiii cu diabet.

Partenerii „Tu și Diabetul 2.0” sunt Federația Asociațiilor Diabeticilor din România, Asociația Sprijin pentru diabet, Asociația Română de Educație în Diabet, Asociația Sports &Diabetes, Asociația „Eu și lumea”, Asociația „Da, și eu pot”, Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș.

Evenimentul este susținut de Roche România, Alphega, AstraZeneca, Gerblé, Medicinas, Worwag Pharma și WorldClass.

Parteneri media: Avantaje, Click Sănătate, Click pentru Femei, Doctorul Zilei, Evenimentul Zilei, Libertatea, Psychologies România, Unica,  Viva.

[1] Atlas IDF, ediția a VIII-a https://diabetesatlas.org/resources/2017-atlas.html

[2] Studiu INSP: http://insp.gov.ro/sites/cnepss/wp-content/uploads/2017/07/COMPSAN2.pdf

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel