Categories: Ştiri sănătate

Tu știi care sunt cele mai bune surse de VITAMINA C pentru sănătatea COPIILOR tăi? Surprinzător, portocala nu este pe locul 1

Din cuprinsul articolului

Tu știi care sunt cele mai bune surse de VITAMINA C pentru sănătatea COPIILOR tăi? Surprinzător, portocala nu este pe locul I… Iată care este TOP 3 surse de Vitamina C, foarte importantă mai ales în această perioadă în care ne confruntăm cu valuri de viroze, răceli, gripe … etc. 

 

Vitală pentru organism, Vitamina C ne ajută să ne menținem țesuturile sănătoase, întărește sistemul imunitar si ajuta la absorbtia fierului. Totodată, Vitamina C este considerata un aliat puternic in cazul in care apar primele semne ale unei raceli.

Care este doza zilnică de vitamina C recomandată? Ei bine, se recomandă un aport de vitamina C de 90 mg pentru barbati si 75 mg pentru femei. Totuși, cel mai bine ar fi sa iei vitamina C direct din natura, din fructe si legume proaspete.

Iată principalele surse de vitamina C perfecte pentru copii și pentru adulți. Poate părea surprinzător, dar portocalele nu se află în capul listei.

Guava

Așadar, în topul surselor este Guava, un fruct ce prezinta un continut bogat de vitamina C ce stimuleaza la randul sau sinteza colagenului. O jumatate de cana de fruct, contine 188 mg de vitamina C si 56 calorii.

Potrivit specialistilor nutritionisti din Marea Britanie, sucul unui singur fruct ofera de cinci ori mai multa vitamina C decat doza minima recomandata.

De altfel, Guava are o influenta pozitiva asupra functionarii normale a inimii, iar unele studii arata ca, in cazul persoanelor ce consuma in mod constant acest fruct, riscul imbolnavirii de cancer este mult mai scazut.

Ardei gras rosu

Vitamina C este asociată cu citricele, în special cu portocalele, și ne-am aștepta ca acest fruct să fie pe „podium”. Dar nu, nu sunt. În schimb, iată că ardeiul rosu dulce ofera o doza solida de vitamina C.

Ei bine, o cana si jumatate de ardei rosu dulce, contine 142 mg de vitamina C si 20 de calorii. Foloseste ardei rosu dulce intotdeauna in salate de cruditati si vei obtine un gust minunat. Și este și colorat, ceea ce îi va atrage pe micuți.

Kiwi

Kiwi – fructul este bogat de asemenea in vitamina C. Stiai ca un kiwi are mai multa vitamina C decat o portocala?

Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii americani, care ne sfatuiesc sa apelam la kiwi, alaturi de portocale si lamai, atunci cand ne pandeste o raceala rebelă.

Un kiwi mediu contine 70 mg de vitamina C si 46 calorii. Cei care au imunitatea scazuta, cei care sufera de anemii pot manca unul-doua kiwi pe zi.

In cazul anemiilor, cantitatea mare de vitamina C din aceste fructe favorizeaza asimilarea fierului din celelalte produse alimentare.

In afara de vitamina C, kiwi ne furnizeaza o cantitate apreciabila de vitamina E –3mg/100 g fruct. Fructul se consuma crud, la micul dejun, sau in salate de fructe, notează sfatulparintilor.ro.

De asemenea, foarte bogat în Vitamina C este și pătrunjelul și este bine ca cei mici să consume în cantități cât mai mari.

Se poate adăuga în amestecuri pentru smoothie sau se poate face salată cu bulgur, roșii, lămâie și un strop de ulei de floarea soarelui sau măsline. Atenție, însă! Este mai sănătos să folosiți ulei presat la rece, indiferent de care folosiți.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

11 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

11 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

12 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

12 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

13 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic