sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Tudor Chirilă a scris pe social media care sunt principalele nemulțumiri despre spitalele publice din România: „Colcăie de nozocomiale și povești despre nepăsare”. Ce înseamnă să fii bolnav în România? Cum poţi ajunge să fii tratat la spitalele de stat?

Tudor Chirilă: “Nici în spitalele private lucrurile nu stau mai bine”

Luna trecută, Tudor Chirilă a suferit o intervenție chirurgicală. Acesta a decis să se opereze  în Germania. Cântărețul a fost diagnosticat cu edem pe una din corzile vocale la începutul verii. Pentru că tratamentul nu a dat roade a ajuns să se opereze la Hamburg, Germania.

Te-ar mai interesa: HOROSCOP 26 noiembrie: Luna traversează zodia Capr...

La aproape o lună de la intervenție, Chirilă și-a spus părerea despre spitalele de stat și cele particulare din România.

“Boala umilește. Poate că sună drastic, dar cam așa e. Când ești răcit, cea mai banală răceală, ești scos un pic din jocul social care în ultimele decenii a devenit atât de important. Când ești bolnav mai profund și ajungi internat într-un spital, vremea intimității tale a apus.

Ești expus, corpul tău nu-ți mai aparține în totalitate, voci puternice sparg liniștea dimineților chiar înainte ca lumina să te fi trezit. Șederea în spital te pune într-o poziție de inferioritate, devii docil, încerci să colaborezi și în aceeași măsură încerci să captezi bunăvoința celor care te îngrijesc. Ești fragil și ai nevoie să fii mânuit cu atenție.

Te-ar mai interesa: În multe apartamente există un aparat banal, ignor...

Pentru cei care te îngrijesc ești, de fapt, un număr. Sună exagerat, dar oamenii din spitale văd multe, au trafic, bolile nu-i mai sperie, au ajuns până la fundul oceanului, le-au văzut pe toate, pentru ei există proceduri, nu destine”, scrie celebrul artist.

Tudor Chirilă mai spune că „se petrece un soi de dezumanizare, același om care e dispus să sară în foc pentru copilul lui e dispus să trateze copilul altuia doar cu „termeni și condiții”, mai spune artistul.

Te-ar mai interesa: Flatulența urât mirositoare. Ce indică mirosul gaz...

Spitalele publice din România colcăie de nozocomiale

„Spitalele publice din România colcăie de nozocomiale și povești despre nepăsare. Adesea, medicii se uită la bolnavi de sus, mult prea de sus, din stratosfera unei meserii la care muritorii de rând nu trebuie/pot să aibă acces. Bolnavii nu primesc explicații.

Nici în spitalele private lucrurile nu stau mai bine. În dimineața operației ți se aruncă în față zeci de pagini de semnat, consimțăminte, avertismente, chestiuni legale, transfer de riscuri etc.

Te-ar mai interesa: Cum să scapi de condensul de pe geamuri. Trucuri p...

Semnezi ca primaru’, n-ai timp să înțelegi ce ți se întâmplă, stresul operației e amplificat de toată hârțogăraia care ți-ar fi putut fi trimisă pe mail cu o săptămână înainte, s-o poți studia și completa în liniște.

Tudor Chirilă: Medicii se uită la bolnavi de sus

Anesteziștii sunt o specie aparte. Sunt rari, conștienți de anvergura și importanța profesiei lor, săraci la vorbă, că ideea e să nu-ți bați capul prea tare cu prostul din fața ta. Oricât de educat ar fi, n-ar putea înțelege medicina. Să-i explici e pierdere de timp, iar bunăstarea lui emoțională nu mai este treaba ta Sigur, nu scriu într-o notă generală, există multe excepții, dar…”, a scris Tudor Chirilă pe Fcontul personal de socializare.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicilor: acest tip de pește este e...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private