joi, august 18, 2022

Meteorologii au emis o avertizare cod roşu de caniculă pentru şase judeţe, valabilă joi, 30 iunie şi vineri, 1 iulie.

„Joi (30 iunie) şi vineri (01 iulie), în zonele joase din judeţele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge şi depăşi recordurile absolute ale perioadei. Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38…39 de grade în judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud vor fi 36…37 de grade”, anunţă ANM.

Te-ar mai interesa: 19 august, zi de mare sărbătoare pentru creștinii ...

Cu această ocazie, medicul Tudor Ciuhodaru a tras un semnal de alarmă cu privire la măsurile de protecție.

Potrivit BZI, Dr. Tudor Ciuhodaru recomandă trei reguli de aur: apă, umbră și răcoare.

 

„1. Nu-i expuneți între orele 10 – 16 (atenție la alegerea locului de joacă sau la deplasarea/staționarea prelungită cu/în mașina).
2. Copiii cu vârste sub șase luni nu trebuie expuși direct la soare.
3. Copiii peste șase luni pot fi expuși doar dimineața sau seara și doar după ce s-a aplicat cremă cu SPF 50.
4. Căutați umbra și aveți grijă să utilizați umbrele la plajă (și să rămână cât mai mult timp sub ele). !!!Apa și nisipul amplifică efectul radiaţiilor solare iar senzaţia de confort termic nu îi protejează de arsuri.
5. Pentru a beneficia de calitățile fotoprotectoare a cremelor solare trebuie să le aplicați corect și în cantitate suficientă.
6. Cremele trebuie să fie aplicate cu 20 de minute înainte de expunerea la soare și reaplicate la fiecare două ore sau imediat după ce au ieșit din apă.
7. Nu uitați de zonele mai puțin accesibile: urechile sau degetele de la picioare.
8. Utilizați balsam de buze fotoprotector.
9. Îmbrăcăminte adecvată (deschisă la culoare, din bumbac, sunt utile șepcile sau pălariile de soare, există chiar tricouri din țesături speciale care protejează de razele UV).
10. Hidratare corespunzătoare. Un pahar de apă la 15-20 de minute înainte de a apărea senzația de sete”, a transmis dr. Tudor Ciuhodaru, citat de bzi.ro.

Te-ar mai interesa: Sfatul zilei de 18 august: Nativii Balanță trebuie...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private