Sari la conținut

Tudor Ciuhodaru, declarații incendiare: „Dacă nu vom muri de coronavirus, vom muri de foame”

Medicul Tudor Ciuhodaru
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Medicul Tudor Ciuhodaru

Tudor Ciuhodaru, declarații incendiare. Presiunea lipsei locurilor în secțiile de Terapie Intensivă dar și presiunea celor care așteaptă un loc la ATI i-a adus pe medici la capătul puterilor.

Specialiștii susțin că valul trei face ravagii, în special în rândul tinerilor. Medicii fac efoturi uriașe pentru a salva viața pacienților cu Covid.

Mulți dintre ei refuză să mai vorbească despre ceea ce văd și trăiesc în fiecare zi la locul de muncă.

„Nu putem tratat un pacient al cărui plămân este distrus în proporție de 90- 100%. (…) Așa greu nu ne-a fost niciodată. În meseria noastră ne înconjoară moartea. Avem decese în fiecare zi”, susține un medic Spitalul Victor Babeș din Timișoara, potrivit Antena 3.

Tudor Ciuhodaru: Unde este spitalul gonflabil de la Bacău pe care s-au dat milioane de euro?

Cu toate acestea, medicii nu se dau bătuți. Medicul Tudor Ciuhodaru susține că, în mare parte, autoritățile sunt de vină pentru numărul mare de infectări care pare să crească de la zi la zi. Acesta a declarat, conform sursei citate, că, la un an de la pandemie, ar fi trebuit să avem „o strategie coerentă”.

„Eu sunt absolut revoltat. Se știa că vine valul trei, suntem de un an de zile în această pandemie. Mă uit la spitalul asta de la Lețcani cu 100 paturi de ATI care stă închis de două luni. Cică afară plouă, sau e prea frig, nu știu ce se întâmplă.

La un an de la debutul pandemiei, mi se părea normal să avem o strategia coerentă. Unde este spitalul ăla de carton de la Romexpo: mai funcționează, nu mai funcționează? Sau cel gonflabil de la Bacău, pe care s-au dat milioane și milioane de euro”, a întrebat retoric medicul Ciuhodaru.

„Dacă nu vom muri de coronavirus, vom muri de foame”

De asemenea, eurodeputatul PSD susține că, potrivit statutului de membră UE și NATO, România ar fi trebuit să aibă, la această oră, „opt spitale modulare, cum este cel de la Iași”.

„Într-o țară normală, membră a UE și NATO, România ar fi avut într-un an cel puțîn opt spitale modulare cum este cel de la Iași, ROL 3, cele mai avansate spitale de acest tip, de intervenție în caz de dezastru. În așa fel încât să ai la ora actuală cel puțin 800 de paturi de ATI și cel puțin încă 1600 de paturi pentru pacienți pentru alte tipuri de coronaviroză.

Cum să ne mirăm astăzi că parcă a venit valul trei din neant? Cheia este în acele teste rapide. Testare extinsă, regulată, gratuită face, pe de o parte, să se întrerupă acel lanț de transmitere epidemiologic. Iar, pe de altă parte, se descoperă oamenii în fazele incipiente ale bolii. Când pot beneficia de tratament adecvat, fără a fi nevoie neapărat de Terapie Intensivă. Dar nu știu de ce nu se vrea acest lucru în România!

Ce a făcut România într-un an de zile? Absolut nimic. Este zero din acest punct de vedere. Mă întreb și eu de ce Germania da fiecărui cetățean, gratuit, două teste rapide. Iar România nu ne oferă niciuna, decât alea scumpe, la privat, pe banii noștri.

Dacă nu vom muri de coronavirus, vom muri de foame. Situația economică se duce în cap”, a mai spus Tudor Ciuhodaru.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel