joi, octombrie 6, 2022

În cursul acestei săptămâni, Traian Băsescu a fost internat de urgență la Paris, în urma unor probleme cardiace.

Fostul președinte Băsescu a mai fost internat în urmă cu doi ani la spitalul de urgență din Paris, unde a fost supus unei operații pe aortă.

Inpolitics a scris că Traian Băsescu ar fi suferit un accident vascular cerebral, însă aceste informații nu se confirmă.

Plecând de la informațiile disponibie în presă, medicul Tudor Ciuhodaru a comentat starea de sănătate a lui Trian Băsescu și riscurile aferente.

Te-ar mai interesa: Anunțul momentului despre pastilele cu iod. Ce a t...

„Îmi este foarte greu în contextul în care nu am datele clinice să pun un diagnostic. Trei patologii pot fi asociate. Această bronhopneumopatie obstructivă cronică, care apare frecvent la persoanele care fumează mult, și știm că este un mare fumător.

Pe de altă parte, afecțiunea cardiacă legată de aceste modificări la nivel pulmonar poate să fie severă. Vorbim despre o insuficiență cardiacă dezvoltată în timp și acutizată de anumite cauze pe care nu le știm în acest moment, iar tulburările respiratorii, dispneea, ortopneea, fatigabilitatea, sunt semne de îngrijorare pentru un astfel de pacient și de multe ori în astfel de situații se solicită un consult medical complex.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Aliment retras din magazine de AN...

Dacă vorbim despre anevrismul vascular și despre anevrismul de aortă, el a fost operat la acel moment, dar toate patologiile enumerate implică un lucru extrem de important în conducerea tratamentului. Aceea de schimbare a stilului de viață. Iar fumatul, alcoolul, stresul, diabetul sau alte afecțiuni asociate sunt o pleiadă de factori care pot complica evoluția unei astfel de afecțiuni.”, a explicat medicul Tudor Ciuhodaru.

Te-ar mai interesa: Cauzele unei dureri de umăr. Medic: ”Poate veni ch...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private