miercuri, mai 25, 2022

În ultima perioadă, în presă se speculează diverse ipoteze legate de starea de sănătate a liderului rus, Vladimir Putin. În unele imagini cu ocazia unor conferințe de presă, liderul de la Kremlin pare să se țină de masă pentru a-și păstra echilibrul.

De la senatorul american Marco Rubio la profesori universitari de științe politice și tabloide din Marea Britanie, mulți oameni par să își dea cu părerea legat de starea de sănătate a președintelui rus Vladimir Putin. Potrivit presei britanice și nu numai, liderul rus s-ar confrunta cu Parkinson, unii medici adăugând și diagnosticul de cancer.

Te-ar mai interesa: Constantin Dulcan: cum putem duce o viață lipsită ...

Aceste informații au fost comentate și de medicul Tudor Ciuhodaru, la Sinteza Zilei:

„În Parkinson-ul de origine vasculară pacientul nu prezintă tremurat la repaos, dar cele mai multe cazuri de Parkinson neurodegenerativ prezintă acest tremur. Este chiar printre primele stadii ale bolii și este întotdeanuna un semnal de alarmă pentru pacient. Eu tratez în fiecare zi astfel de pacienți, sunt în general bărbați de peste 60 de ani.

Iar simptomatologia în general are un debut insidios, tremurul – mai ales la nivelul membrelor, fiind principalul semn care îi alarmează. După care apare acea rigiditate – pacienții se mișcă dificil, apare hipochinezia și bradichinezia. Mișcările sunt lente, de amplitudine redusă, pacientul merge aplecat înainte, pașii sunt mici, ca să-și suțină echilibrul, fața este inexpresivă, apar și tulburările de vorbire.

Te-ar mai interesa: Bolnavii de cancer pulmonar au șansa la un nou tra...

Iar toate aceste lucruri evoluează în timp, iar în formele avansate, stadiul 5 al bolii, apar și aceste modificări psihocomportamentale non-motorii, iar pe de altă parte, în momentul în care află această veste că ar suferi de această boală mulți pacienți își pun probleme de integrare socială, anxietate, depresie”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private