sâmbătă, iulie 2, 2022

Soluția inedită cu care a venit Tudor Ciuhodaru pentru a salava vieți.

Tudor Ciuhodaru susține că 90% dintre români nu știu să acorde măsuri de prim ajutor persoanelor rănite. Conform datelor oficiale, în cazul accidentelor rutiere, jumătate din decese au loc în primele minute după impact. Tocmai din acest raționament, este subliniată importanța cunoașterii procedurilor de intervenție de prim ajutor.

Te-ar mai interesa: Testul simplu care îți spune cât de mult vei avea ...

Șaptezeci de mii de români mor în fiecare an din cauza faptului că nu primesc ajutor la timp. Iar România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul persoanelor care nu cunosc acește manevre esențiale, care pot face diferența între viață și  moarte. Asta în timp ce țări ca Norvegia, Germania, Austria, sunt campioane la numărul persoanelor instruite să folosească tehnicile de salvare.

Peste 100.000 de persoane mor anual inecate cu mâncare sau diferite obiecte

În țara noastră, peste 100.000 de oameni mor anual înecați cu mâncare sau obiecte înghițite, iar cei mai mulți sunt copii. Aceste tragedii ar putea fi prevenite dacă părinții ar ști cum să acționeze, cum să acorde primul ajutor, pentru că, din momentul în care este efectuat apelul la numărul de urgență 112 și până când ajunge echipajul de salvare pot trece 5 sau chiar 15 minute. Uneori, și mai mult.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind ploșnițele de pat: Cum să ține...

”Am propus ca noțiunile de prim-ajutor să devină materie obligatorie predată la școală, pentru că e nevoie ca oricare dintre noi să știe ce înseamnă să intervii într-o situație de urgență. Iar pentru a deveni cu adevărat eficiente aceste noțiuni de prim ajutor, trebuie cunoscute precum alfabetul sau tabla înmulțirii.

Soluția simplă și la îndemână: Noțiuni de prim ajutor la școală și la școala de șoferi

În al doilea rând, pentru că al doilea proiect de lege pe care l-am propus în Parlament, și mă bucur că ați amintit țările care au introdus aceste noțiuni de prim ajutor la școala de șoferi, șoferii sunt practic niște paramedici, le-am propus ca aceste noțiuni, intervenții în stare de urgență, să fie incluse între posibilitățile pe care le are la școala de șoferi, în așa fel încât orice șofer să devină un adevărat paramedic.

Te-ar mai interesa: Testul care te poate ajuta să aflii dacă suferi de...

Ați spus că peste 50% din accidentele rutiere sunt urmate de deces pentru că nu se intervine la timp. Dar să știți că situația este mai îngrijorătoare, pentru că doar 20% din aceștia sunt în localități, iar 80% sunt în afara localităților. Și putem face diferența dintre viață și moarte cu două lucruri foarte simple.

Educație pentru sănătate cu noțiuni pentru prim ajutor predate de la școală

Introducerea noțiunilor de prim ajutor încă de la școala de șoferi cum se face deja în multe țări europene, ” a declarat Tudor Ciuhodaru.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului: semnul banal care apare atu...

”Intervenția trebuie făcută rapid și corect și tocmai de aceea vorbim despre repetare, educare și informare”, a adăugat Tudor Ciuhodaru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private