joi, mai 19, 2022

În cursul zilei de astăzi, poliția a făcut publică percheziția ce a avut loc într-un dosar penal pentru înșelăciune și fals informatic.

Potrivit surselor oficiale, mai multe persoane au pus bazele unor site-uri web-uri prin care vindeau vindeau medicamente false pentru vindecarea unor boli grave cum ar fi cancerul, pentru a obține bani de la persoanele bolnave.

Medicul Tudor Ciuhodaru ne-a explicat efectele adverse a administrării unor astfel de pastile.

Te-ar mai interesa: 6 tehnici utile în cazul atacurilor de panică...

”Sunt veritabile bombe cu ceas pentru sănătate!”

”Sunt veritabile bombe cu ceas pentru sănătate! Ca să nu mai vorbesc despre ceea ce se întâmplă în buzunarele celor care le-au achiziționat. O mare țeapă la un click distanță. Dacă vorbim despre medicamentele cumpărate de pe internet fără verificare, fără acreditare, ele pot avea efecte secundare nedorite, pot fi subdozate, pot avea numeroase efecte secundare toxice, iar ceea ce este cel mai grav este faptul că pot fi ineficiente.

”Sunt veritabile otrăvuri pentru viața fiecăruia!”

Vă dați seama că oamenii își pun speranța în anumite medicamente, multe dintre ele rare, foarte multe dintre ele extrem de scumpe, iar achiziția făcută de pe internet fără niciun fel de verificare în prealabil le pune efectiv viața în pericol. Nu știm ce aditiv s-a folosit, nu știm care este cantitatea de substanță activă utilizată, așa că astfel de substanțe practic sunt veritabile otrăvuri pentru viața fiecăruia dintre cei care achiziționează astfel de substanțe. Ca să nu mai vorbesc de riscurile de a agrava afecțiunea pentru care au fost achiziționate.

Te-ar mai interesa: Rețeta Părintelui Iustin Pârvu pentru tratarea can...

”Prezintă risc vital pentru viața noastră!”

Am cerut de mai multe ori că această farmacie de pe net să fie cât se poate de bine reglementată, să știm și noi ce cumpărăm, să existe toate autorizațiile necesare, să știm de unde provin aceste medicamente, iar la fel ca medicamentele la sacoșă, pentru că era o vreme în care se achiziționau astfel de medicamente care se purtau de colo până colo, prezintă risc vital pentru viața noastră.

Te-ar mai interesa: Dietă Oana Roman. Cum a slăbit 20 de kilograme: Oa...

Astfel de situații nu ar trebui să existe și încă o dată subliniez importanța educației pentru sănătate pentru că orice medicament reprezintă o substanță care poate să fie pe de o parte utilă dar pe de altă parte subdozată, supradozată, cu alți aditivi, poate să devină o veritabilă bombă medicamentoasă cu risc vital imediat pentru fiecare dintre noi!”, a subliniat medicul Tudor Ciuhodaru la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Atenție la complicațiile acestei afecțiuni! Gineco...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private