Sari la conținut

Tulpina indiană de coronavirus, descoperită pe coșurile de cumpărături din supermarket

Din cuprinsul articolului

Tulpina indiană de coronavirus a fost descoperită pe coșurile de cumpărături și pe POS-uri, în supermarketurile din Italia. 

Luni, în Italia s-au închis 12 supermarketuri. O amplă acţiune de control desfăşurată în toată ţara a produs panică la Roma. În aceste centre comerciale s-a descoperit material genetic al coronavirusului pe diferite instrumente folosite de clienţi, scrie gandul.ro.

Coronavirus pe coșurile din supermaket

Noul coronavirus a fost detectat pe coșurile din supermarket-uri, cântare şi dispozitive POS! „Gravele deficiente de igienă, structurale şi de gestiune au condus la aplicarea măsurilor de suspendare imediată a activităţii comerciale în 12 supermarketuri”, s-a precizat într-un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății. Totodată, au fost confiscate „peste 2.000 de kilograme de alimente”.

Denumită B.1.617, tulpina indiană este descrisă drept „dublu mutantă.” Prezintă două mutaţii la nivelul proteinei spike, prin care coronavirusul se ataşează de celulele umane. Prima dintre aceste mutaţii, E484Q, este apropiată celei deja observate la variantele sud-africană şi braziliană, respectiv mutaţia E484K. Această mutație este suspectată că scade eficacitatea vaccinării şi sporeşte riscul de infectare.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel