marți, martie 28, 2023

Știi care e tunsoarea care te întinerește cu 10 ani?  Pe lângă faptul că șterge ani buni de pe chip, poate fi adaptată în așa fel încât să se potrivească oricărei femei, indiferent de forma feței. 

Stiliștii, psihologii și sociologii au analizat fotografiile a mii de femei și au propus unui grup de respondenți să estimeze vârsta persoanelor surprinse pe fotografii. Iar rezultatele obținute le-au folosit pentru a analiza cum tunsoarea poate influența percepția comună cu privire la aspect și vârstă. Într-un final, aceștia au numit tunsoarea care întinrește.

Te-ar mai interesa: Cum afectează statul prelungit la birou coloana ve...

Bobul e tunsoarea care te întinerește

De regulă, liniile clare atrag atenția asupra ovalului imperfect al feței, iar bretonul poate accentua ridurile din colțurile ochilor sau pliurile nazolabiale, dintre nas și gură. Prin urmare, o linie ruptă și neglijentă a părului, asimetrică, cu șuvițe de lungime diferită, evidențiate sau nu, are un efect total opus. O asemenea tunsoare îndreaptă vizual fața și sustrage atenția de la micile imperfecțiuni ale feței, care pot trăda vârsta reală.

Dacă ai fața mai rotundă și ți se pare că un bob scurt nu te avantajează, poți încerca un bob până la umeri. „Tunsorile pana la umeri flatează pentru că mângâie decolteul și încadrează chipul. Trebuie să mai spun și că subțierea firului de păr este în creștere în randul femeilor și bobul lung este cel mai bun mod de a crea iluzia de păr mai des, lucru care întinerește”, explica Sam Burnett, hair stylist.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre demență și osteoporoză. Densitatea...

De asemenea, poți adăuga și un breton, dacă te simți confortabil.

„Cea mai buna tactica pentru un aspect intinerit este optarea pentru breton„, spune Marc Trinder, proprietar Trinder Hair Studios.

Da, un breton drept poate fi o schimbare dramatica de look, dar va ascunde ridurile si-ti va incadra perfect fata, atragand atentia asupra ochilor.

Cateva cuvinte despre breton, inainte sa bagi foarfeca. Daca nu ai o fata lunga sau ovala, opteaza pentru un breton gradat. Bretonul care incercuieste chipul si pometii da contur fetii si ridica. Ceea ce inseamna ca poti renunta si la iluminator sau la kit-ul de contouring.

Te-ar mai interesa: O legumă banală curăţă RAPID colonul de toxine. Ce...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private