Sari la conținut

Băutura medicament care aduce beneficii pentru sănătatea intestinului, a pielii și a părului. Aliat imbatabil în îmbunătățirea sănătății

intestin
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
bautura medicament care ajuta intestinul

Băutura medicament care beneficii pentru sănătatea intestinului, a pielii și a părului. Beneficii și recomandări de folosire. Vezi ce alte beneficii aduce corpului.

Tratament cu oțet de mere

Vorbim despre oțetul de mere. Este un ingredient prezent în orice bucătărie și este considerat un aliat imbatabil în îmbunătățirea sănătății și a aspectului părului.

„Oțetul de mere este o substanță acidă, iar părul care nu are umiditate și strălucire se află pe partea alcalină a scalei pH”, spune stilistul Brittany Johnson.

Oțetul de mere echilibrează pH-ului părului

„Oțetul de mere este cunoscut că ajută la echilibrarea pH-ului părului, la reducerea fragilității, combaterea mătreței, calmarea mâncărimii scalpului și ca tratament general de împrospătare a părului și a scalpului”, spune Johnson.

Adăugat unui regim de îngrijire a părului, poate ajuta la menținerea sănătății optime a scalpului, spune medicul dermatolog Kery E. Yates.

„Pentru scalp, este un antifungic natural, precum și un antibacterian și face minuni în calmarea scalpului. În plus, este un remediu natural pentru mătreață”, afirmă specialistul.

Beneficiile oțetului de mere pentru păr
Oțetul de mere se face prin fermentarea merelor cu acizi, minerale și culturi vii.

„A fost documentat ca având beneficii pentru sănătatea intestinului, a pielii și a părului”, spune Johnson.

Este un ingredient folosit în bucătărie la sosurile pentru salate, precum și ca remediu natural pentru calmarea indigestiei.

„Are o culoare de chihlimbar și este adesea folosit ca remediu pentru diferite afecțiuni de sănătate, datorită presupuselor beneficii aduse sănătății”, notează Colin Ford, hairstylist.

Oțetul de mere este o minune holistică pentru sănătatea părului
Poate ajuta la eliminarea depunerilor de șampon și a excesului de ulei de pe scalp, îmbunătățind sănătatea generală a scalpului și a părului, spune Ford. În plus, se crede că aciditatea oțetului de mere ajută la echilibrarea nivelului pH-ului scalpului și al părului.

Proprietăți antimicrobiene

otet de mere
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Proprietățile sale antimicrobiene pot ajuta la reducerea creșterii ciupercilor și a bacteriilor pe scalp, reducând riscul de apariție a mătreței. Yates observă că oțetul de mere „face o treabă grozavă în închiderea cuticulei, oferind un finisaj neted și strălucitor părului.

Oțet de mere în rutina de îngrijire a părului

Pentru un tratament capilar cu oțet de mere, Johnsson spune că două până la trei minute sunt suficiente pentru a obține beneficiile remediului natural asupra părului și scalpului. Pentru a obține beneficiile maxime folosiți oțet de mere după șamponare și îndepărtați excesul de apă din păr, recomandă Johnson. Acest lucru îi va permite să pătrundă cât mai bine în păr.

În general, este recomandat ca cei cu păr fragil sau deteriorat să-și dea mai întâi cu balsam, apoi să trateze scalpul cu oțet de mere, înainte de a șampona.

Dezavantaje ale folosirii oțetului de mere pe păr

otet de mere, slăbit
Sursă foto: Getty Images

Utilizarea excesivă a oțetului de mere poate face părul fragil, uscat și poate deschide culoarea părului în mod natural, spune Yates. În funcție de textura părului, este bine să adăugați balsam la lungime și la vârfuri pentru a îmbunătăți textura și strălucirea, după utilizarea unui tratament cu oțet de mere. De asemenea, nu este ușor de utilizat în forma sa pură, iar mirosul poate fi neplăcut.

„Consistența este destul de fluidă, mimând apa; vâscozitatea lichidului poate îngreuna aplicarea uniformă pe fiecare fir”, spune ea.

În plus, mirosul este înțepător; se va disipa treptat, atunci când părul este uscat, dar nu va dispărea complet și poate fi nevoie de mai multe șamponări pentru a fi eliminat complet.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel