duminică, iunie 4, 2023

Turmeric și Vitamina D: Cele două super suplimente care pot reduce durerile articulare.

Artrita este o afecțiune dureroasă, sinonimă cu niveluri crescute de inflamație în organism. Puteți ajuta la ameliorarea acestei acumulari și la reducerea simptomelor dureroase luând oricare dintre aceste două pastile zilnice.

Artrita se referă la o serie de afecțiuni care implică durere și inflamație la nivelul articulațiilor. Suplimentele zilnice ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor dureroase? The Arthritis Foundation („Fundația pentru artrită”, AF) spune că curcumina, cunoscută și sub numele de turmeric, este un „antiinflamator puternic”.

Te-ar mai interesa: O lingură luată zilnic din acest produs poate redu...

Afectiunile articulatiilor: Artrite si artroze | Dr.Max

Cele două super suplimente care pot reduce durerile articulare

  • Turmericul

Turmericul este un condiment comun și un ingredient major în curry. Organizația observă că, în 2016, o analiză sistematică sponsorizată de industrie a studiilor controlate randomizate a constatat că 1.000 mg pe zi de curcumină „a redus durerea și inflamația OA, precum și medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi diclofenacul și ibuprofenul”.

Un alt studiu din 2016 sugerează că curcumina ar putea ajuta la prevenirea degradarii osoase la persoanele cu RA. Există însă și precauții: dozele mari de turmeric pot acționa ca un diluant al sângelui și pot provoca dureri de stomac. De asemenea, ar trebui să evitați turmericul/curcumina dacă luați anticoagulanți precum warfarina sau sunteți pe cale să vă operați, sunteți însărcinată sau aveți boli ale vezicii biliare.

Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...

Cercetările conduse de Universitatea din Birmingham au descoperit că menținerea unui nivel suficient de vitamina D poate ajuta la prevenirea apariției poliartritei reumatoide.

  • Vitamina D

O altă constatare cheie a cercetării a fost că impactul vitaminei D asupra bolilor inflamatorii nu poate fi prezis folosind celule de la indivizi sănătoși sau chiar din sângele pacienților cu inflamație, deoarece celulele din țesutul bolii sunt foarte diferite.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

Pacienții cu poliartrită reumatoidă au nevoie de doze mult mai mari

Cercetătorii au concluzionat că, dacă vitamina D urmează să fie utilizată la pacienții cu poliartrită reumatoidă, este posibil ca medicii să fie nevoiți să prescrie doze mult mai mari decât cele utilizate în prezent sau să ofere un tratament care să corecteze, de asemenea, insensibilitatea la vitamina D a celulelor imune din articulație.

„Cercetările indică faptul că menținerea unui nivel suficient de vitamina D poate ajuta la prevenirea apariției bolilor inflamatorii precum artrita reumatoidă. Cu toate acestea, pentru pacienții care au deja artrită reumatoidă, pur și simplu furnizarea de vitamina D ar putea să nu fie suficientă.

Te-ar mai interesa: Un nou studiu arată care este principala cauză a s...

În schimb, ar putea fi necesare doze mult mai mari de vitamina D sau, eventual, un nou tratament care ocolește sau corectează insensibilitatea la vitamina D a celulelor imune din articulație”, a declarat Louisa Jeffrey de la Universitatea din Birmingham, potrivit express.co.uk.

Potrivit NHS, în lunile de primăvară și vară, majoritatea oamenilor ar trebui să poată obține toată vitamina D de care au nevoie din expunerea naturală la lumina soarelui, dar se recomandă administrarea unui supliment zilnic de 10 mcg de vitamina D în lunile de toamnă și iarnă.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Alte modalități de a ajuta la reducerea simptomelor dureroase includ:

  • Menținerea unei greutăți sănătoase
  • Exerciții
  • Utilizați terapia caldă și rece
  • Acupunctura
  • Masaje.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private