
Turmericul curăță sângele și te ține departe de colesterol și bolile cardiovasculare. Condimentul minune care te scapă de dureri

Turmericul este unul dintre cele mai bune condimente din lume și unul dintre cei mai puternici agenți detoxifianți ai organismului. Oamenii îl folosesc de mii de ani, pentru a ameliora durerea. Îmbunătățește memoria și digestia.
Ce este turmericul
Turmericul este o plantă din familia ghimbirului, Zingiberaceae. Este un condiment indian și cel mai apreciat ingredient din curry.
În Ayurveda, turmericul este considerat cel mai puternic detoxifiant al organismului. Conține un antioxidant super puternic, pe nume curcumina, celebru pentru proprietățile vindecătoare.
Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi despre cupa menstruală. Poate f...
Care sunt beneficiile turmericului?
Cum folosim turmericul?
Sub formă de pulbere. Ea se poate adăuga în orice aliment, dar cel mai bine merge în ciorbe, tocănițe, mâncăruri, salate, pilaf, spaghete, smoothie-uri. Poate înlocui și sarea, așadar este o variantă delicioasă pentru hipertensivi. În mâncare se pot adăuga 2, 3 lingurițe de pulbere. Într-un pahar cu smoothie o singură linguriță. Gustul este intens și proaspăt, însă culoarea mâncării se va schimba, va căpăta o nuanță portocalie.
Turmericul este folosit, de obicei, în stare proaspătă, însă poate fi și murat, precum ghimbirul. De asemenea, turmericul este un colorant alimentar ideal, fiind utilizat adesea pentru a da culoare lactatelor, chipsurilor și muștarului.
Te-ar mai interesa: Atenție! Prezervativele cu aromă provoacă dependen...
Sub formă de pastile, suplimente.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.