Turmericul este unul dintre cele mai bune condimente din lume și unul dintre cei mai puternici agenți detoxifianți ai organismului. Oamenii îl folosesc de mii de ani, pentru a ameliora durerea. Îmbunătățește memoria și digestia.
Ce este turmericul
Turmericul este o plantă din familia ghimbirului, Zingiberaceae. Este un condiment indian și cel mai apreciat ingredient din curry.
În Ayurveda, turmericul este considerat cel mai puternic detoxifiant al organismului. Conține un antioxidant super puternic, pe nume curcumina, celebru pentru proprietățile vindecătoare.
Care sunt beneficiile turmericului?
Cum folosim turmericul?
Sub formă de pulbere. Ea se poate adăuga în orice aliment, dar cel mai bine merge în ciorbe, tocănițe, mâncăruri, salate, pilaf, spaghete, smoothie-uri. Poate înlocui și sarea, așadar este o variantă delicioasă pentru hipertensivi. În mâncare se pot adăuga 2, 3 lingurițe de pulbere. Într-un pahar cu smoothie o singură linguriță. Gustul este intens și proaspăt, însă culoarea mâncării se va schimba, va căpăta o nuanță portocalie.
Turmericul este folosit, de obicei, în stare proaspătă, însă poate fi și murat, precum ghimbirul. De asemenea, turmericul este un colorant alimentar ideal, fiind utilizat adesea pentru a da culoare lactatelor, chipsurilor și muștarului.
Sub formă de pastile, suplimente.
Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj. In această după-amiază…
Astrologul Camelia Pătrășcanu a făcut previziunile astrale pentru perioada următoare. Multe zodii sunt influenţate de…
Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic. Apar noi informații cu…
Pilonul 2 de pensie reprezintă una dintre cele trei componente ale sistemului de pensii din…
Pericardita reprezintă inflamația și iritarea pericardului, numele dat membranei care învelește inima. Acest țesut de forma…
După sărbătorile Pascale, mulți dintre noi rămân cu o mulțime de ouă fierte neconsumate. În…