duminică, ianuarie 23, 2022

Turmericul este un condiment popular în prezent, care provine din Asia de Sud. Acesta este folosit de mii se ani pentru proprietățile sale de vindecare uimitoare. De asemenea, acesta luptă împotriva cancerului și ameliorează mutle alte afecțiuni grave.

Peste 6.000 de studii efectuate pe turmeric și componenta sa activă, curcumina, arată că are proprietăți curative vaste. Acesta este adăugat în tot felul de preparate culinare, este folosit drept colorant alimentar și, de asemenea, este adăugat în compoziția unor preparat pentru a prelungi termenul de valabilitate. Darită proprietăților antioxidante, turmericul este un conservant natural de nădejde.

Te-ar mai interesa: Mirosul, un indiciu important în depistarea bolilo...

Ce alte proprietăți are turmericul?

Antiinflamator

Studiile au arătat că turmericul este mai eficient decât ibuprofenul și aspirina, reducând inflamația fără reacții adverse și efecte negative pentru sănătate.

Având în vedere că inflamația este un precursor pentru majoritatea bolilor din organism, cum ar fi cancerul, artrita și colesterolul ridicat, asta face din turmeric alegerea naturală pentru reducerea inflamației și riscul bolilor asociate.

Cercetările susțin eficiența turmericului pentru ameliorarea durerilor articulare și a inflamației asociate cu toate tipurile de artrită. De fapt, celor care suferă de boala Lyme (care are simptome care imită artrita) li se prescriu adesea curcuma și lapte auriu (lapte de curcuma) pentru ameliorare, scrie DC Medical.

Te-ar mai interesa: Octavian Jurma: Varianta Omicron îi cruţă pe adulţ...

Îmbunătățește funcționarea creierului

Inflamația afectează creierul la fel de mult ca și restul corpului. Curcuma îmbunătățește funcția creierului, reduce „ceața de pe creier” și simptomele asociate cu Alzheimer și alte boli neurologice.

Studiile arată că turmericul ameliorează stresul, anxietatea și depresia, ajutându-ne să ne relaxăm, să îmbunătățim starea de spirit și să atingem echilibrul interior. În această circumstanță este recomandată aromaterapia cu ajutorul uleiului esențial de turmeric.

Te-ar mai interesa: Stai bine cu inima? Află în 30 de secunde cu acest...

Menține sănătatea ficatului

Curcuma curăță și susține sănătatea ficatului. Protejează acest organ vital, detoxifiant, împotriva toxicității și contribuie la eliminarea toxinelor acumulate în organism.

Susține sistemul imunitar

Datorită proprietăților antivirale și antibacteriene, turmericul ajută sistemul imunitar să lupte împotriva agenților patogeni care pun în pericol sănătatea generală a organismului.

Te-ar mai interesa: Situația se înrăutățește peste noapte! Ce se va în...

Ameliorează problemele digestive

Luat sub formă de supliment, curcuma susține vindecarea problemelor de stomac, a bolilor intestinale și a diferitelor probleme digestive.

Anti-cancer

Curcumina și curcuma s-au dovedit a combate cancerul de colon, cancerul de sân și leucemia. Nu există niciun risc de efecte adverse pe care le prezintă adesea medicamentele.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private