duminică, iunie 4, 2023

Ucis de indiferența oamenilor! Fotograf celebru, mort pe străzile Parisului, după 9 ore de agonie.

Cazul unui celebru fotograf care a murit înghețat pe un trotuar din Paris a readus în discuție pericolul reprezentat de starea de indiferență a societății moderne. René Robert, un fotograf franco-elvețian, în vârstă de 84 de ani, a murit după nouă ore de agonie pe asfaltul unei străzi aflate chiar în mijlocul Parisului.

Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...

În tot acest timp, nicio persoană nu l-a atins, nicio persoană nu s-a aplicat deasupra lui măcar pentru o secundă, pentru a se interesa de starea lui.

Ucis de indiferența oamenilor! Fotograf celebru, mort pe străzile Parisului, după 9 ore de agonie

În seara zilei de miercuri, 19 ianuarie, artistul franco-elveţian s-a prăbuşit pe stradă în timp ce se plimba. René Robert obişnuia să meargă adesea în jurul casei sale, aflată pe strada Turbigo, într-un cartier cunoscut pentru aglomeraţia din timpul zilei.

A doua zi dimineaţă, la ora 6.00, o persoană fără adăpost l-a văzut şi a chemat o ambulanţă. Aceasta a ajuns la spital  ora 06.30, într-o stare de hipotermie extremă şi, din nefericire, nu a mai putut fi salvat.

Te-ar mai interesa: Cea mai bună modalitate pentru a avea pe masă cei ...

Moartea fotografului a fost anunțată în mediul online de prietenul și jurnalistul Michel Momponteu. Bărbatul a spus că prietenul său a fost conștient timp de aproximativ cinci sau șase ore într-unul dintre cele mai vizitate locuri din Paris.

„Îi plăcea aerul rece, trecătorii. Se plimba pe străzi şi apoi se amesteca printre oameni, în nopţile albe ale Parisului. Era micul lui obicei. Prietenul meu a fost fost „ucis de indiferenţă”, a scris ulterior acesta pe Twitter, subliniind că şi-ar dori foarte mult să cunoască persoana fără adăpost care, la ora 6 dimineaţa, a fost singura fiinţă umană care a cerut ajutor autorităţilor.

Te-ar mai interesa: Transpirații nocturne: 7 motive pentru care ați pu...

Jurnalistul a făcut un apel de umanitate

„Ne grăbim, ne este frică, avem vieţile noastre şi apoi privim în altă parte. Acest sfârşit tragic de viaţă spune foarte multe despre comportamentul nostru şi despre solidaritatea noastră faţă de aproapele nostru. Pentru un exemplu tragic de societate indiferentă, nu căutaţi mai departe de cazul prietenului meu, care a murit de hipotermie pe o stradă aglomerată din Paris. Când vezi pe cineva întins pe jos, încearcă să te opreşti puţin şi vezi dacă respiră, pentru că acele câteva secunde pot salva o viaţă”, a mai declarat Michel Mompontet.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...


Ce se știe despre René Robert

  • René Robert s-a născut în Elveția în 1936.
  • Fotograful a devenit celebru pentru portretele interpreților de flamenco, pe care i-a fotografiat timp de jumătate de secol.
  • Rene a publicat 3 cărți foto: „Flamenco” (1993), „Furie și grație” (2001), „Relația cu Flamenco” (2003).
  • Anul trecut și-a donat lucrarea Bibliotecii Naționale a Franței.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private