duminică, aprilie 11, 2021

Șeful consiliului de administrație al autorității de reglementare a medicamentelor din UE a avertizat duminică târziu împotriva autorizațiilor naționale de urgență pentru vaccinul rusesc Sputnik V, comparând

ideea cu „ruleta rusească”, conform France24.

Săptămâna trecută, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cu sediul la Amsterdam, a lansat o revizuire continuă a vaccinului Sputnik V, un pas cheie spre a fi aprobat ca primul vaccin non-occidental care va fi utilizat în blocul celor 27 de națiuni.

Ungaria a aprobat deja Sputnik V și a început să-l utilizeze ca parte a lansării vaccinurilor, în timp ce Republica Cehă și Slovacia au comandat doze și spun că nu vor aștepta aprobarea EMA.

Întrebat despre perspectiva ca Austria să facă același pas, președintele consiliului de administrație al EMA, Christa

Wirthumer-Hoche, a declarat postului de radio austriac ORF: „Este oarecum comparabil cu ruleta rusească”.

„Aș sfătui cu tărie împotriva unei autorizații naționale de urgență”, a spus ea, subliniind faptul că nu existau încă suficiente date de siguranță cu privire la cei cărora li s-a administrat deja vaccinul.

“Am putea avea Sputnik V pe piață în viitor, atunci când vom examina datele necesare”, a spus ea, adăugând că vaccinul trebuie să corespundă criteriilor europene privind controlul calității și eficacitatea.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz s-a întâlnit vineri cu oficialul

rus superior responsabil cu comercializarea Sputnik V și a subliniat anterior că procurarea vaccinurilor nu ar trebui să fie supusă „luptelor geopolitice”.

Kurz a spus totuși că Austria va aștepta aprobarea EMA înainte de a utiliza vaccinul.

Rusia a declarat că este gata să ofere doze de vaccin pentru 50 de milioane de europeni de îndată ce Sputnik V primește undă verde.

Vom putea avea Sputnik V pe piaţă în viitor, dar aceasta se va întâmpla odată ce vom examina datele necesare pe baza „standardelor europene de control al calităţii şi eficienţei”, a insistat responsabila EMA.

 

Ultimele stiri

Parteneri