sâmbătă, octombrie 1, 2022

În numele corectitudinii politice, UE vrea „interzicerea” Crăciunului: „Nu vă referiți la perioada Crăciunului și nu folosiți nume creștine precum Maria sau Ioan, pentru a evita rănirea sentimentelor unora”.

Cu puțin timp înaintea Sărbătorilor de Crăciun, Comisia Europeană a creat un nou ghid de comunicare internă pentru oficialii europeni. Documentul propune un limbaj care să îmbrățișeze „diversitatea caracteristică Uniunii Europene”. Mai mult, prin aceste noi linii, executivul european susține că vrea să elimine stereotipurile și să evite discriminarea.

Te-ar mai interesa: Ceaiul pe care Regele Charles îl bea în fiecare di...

UE vrea „interzicerea” Crăciunului?

Într-o secțiune dedicată culturilor și religiilor, normele îi îndeamnă pe oficiali să nu mai presupună, din start, că toată lumea este creștină. Astfel, în loc să se facă referire la „perioada Crăciunului”, documentul sugerează să se folosească „perioada sărbătorilor”.

Documentul de 32 de pagini, destinat oficialilor Comisiei, propune un limbaj care încearcă să îmbrățișeze diversitatea care alcătuiește Uniunea Europeană. De asemenea, își propune să elimine stereotipurile din comunicarea oficială pentru a evita discriminarea.

Într-o secțiune care se ocupă de culturi și religii, liniile directoare îndeamnă oficialii să „evite să presupună că toată lumea este creștină”. De exemplu, în loc să folosim „timpul de Crăciun” ca referință generică la sărbătorile din decembrie, liniile directoare sugerează utilizarea cuvântului „timp de vacanță” și calificarea acestuia la sărbătorile individuale.

Te-ar mai interesa: Să nu-ți speli părul în zi de duminică. Iată de ce...

Așadar, în loc să spună „Crăciunul poate fi stresant”, liniile directoare sugerează: „Perioadele de vacanță pot fi stresante… pentru cei care sărbătoresc Crăciunul, Hanukkah” și așa mai departe.

Contextul pentru aceasta este cineva în calitate oficială care comunică cu un public sau cu individ, care nu sărbătorește neapărat Crăciunul sau o face la un moment diferit. În mod similar, liniile directoare propun utilizarea „numelui” sau „prenumelor” sau „numelui” mai degrabă decât a „numelui creștin” în formulare și documente.

Te-ar mai interesa: Când este Sâmbăta Morților și ce tradiții trebuie ...

Deputat PNL: „Perioada Crăciunului va reprezenta miracolul nașterii Mântuitorului de către Maria. Pentru totdeauna!”

După apariția acestui document, deputatul PNL Ben Oni Ardelean a reacționat. Acesta denunță „uniformismul de tip nivelator” și „comunismul neomaxist” de la vârful Uniunii Europene, care impune o corectitudine politică sumbră.

„Nu vă referiți la perioada Crăciunului și nu folosiți nume creștine precum Maria sau Ioan, pentru a evita rănirea sentimentelor unora” – așa sună indicațiile absurde ale unui document intern al Comisiei Europene.

Te-ar mai interesa: Îndrăgita Gina Bradea, operată de urgență. Ce a tr...

Același document interzice utilizarea adresărilor cu „domnișoară sau doamnă”, folosirea unor termeni precum „lucrători sau polițiști”, iar formularea clasică „doamnelor și domnilor”, trebuie înlocuită cu „stimați colegi”.

Personal, nu știu până unde vor continua toate aceste inepții. Corectitudinea politică sumbră, promovată fanatic la nivel european, nu dorește altceva decât eliminarea oricărei urme a identității individuale, incluzând etica, religiozitatea si spiritualitatea cetățenilor statelor membre.

Te-ar mai interesa: Lipsa luminii naturale poate duce la dezvoltarea u...

Vorbim despre “unitate în diversitate”, când de fapt avem de a face cu un uniformism de tip nivelator. Un comunism neomarxist, total dăunător, pe care națiunea noastră l-a mai traversat.

“Doamnelor și domnilor”, oricât ar supăra: mama rămâne mamă, el rămâne el, iar perioada Crăciunului va reprezenta miracolul nașterii Mântuitorului de către Maria. Pentru totdeauna!

Corectitudinea politica nu dă dreptul nimănui la eliminarea valorilor fundamentale ale acestui continent! Doamne, dă-le mintea de pe urmă!”, a scris deputatul PNL pe pagina sa de Facebook.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private