luni, octombrie 3, 2022

Dacă ești din categoria băutorilor de cafea, dar ai o slăbiciune pentru ciocolată atunci am o veste bună pentru tine!

Doza zilnică recomandată este de două ceșcuțe, deoarece se cunoaște efectul detoxifiant, dar și deshidratant al cofeinei. Cafeaua este o băutură cu proprietăți benefice – reglează tensiunea arterială, crește productivitate și atenția chiar de la primele ore ale dimineții, însă, cercetătorii de la Universitatea din Arizona au descoperit că ciocolata neagră are aceleași proprietăți și poate fi folosită în locul cafelei. 

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 33 ani a rămas fără mâna dreaptă în u...

Larry Stevens, autorul studiului este de părere că „ciocolata neagră este un stimulent care activează creierul într-o manieră specială.” Ca să demonstreze asta, el a făcut un experiment. A împărțit 122 de persoane în două grupe – unora le-au dat ciocolată neagră, altora un tip de ciocolată-placebo, apoi i-au pus să facă niște activități care le solicitau creierul. Participanții cu vârste între 18-25 au fost monitorizați pentru a se vedea care este gradul de atenție, productivitate și care sunt zonele din creier stimulate.

Au descoperit, nu numai că ciocolata neagră îmbunătățește atenția, dar că ajută creierul să lucreze mai mult timp, reglează tensiunea arterială. În mod normal, după ce se consumă ciocolată, glucoza crește, se declanșază insulina, însă cercetătorii au descoperit că dacă adaugă un compus numit L-theanine, pot schimba asta. Noua rețetă de ciocolată cu L-theanină nu a fost încă comercializată pe piață, însă, răspunsul hipoglicemic poate fi ameliorat dacă se consumă ciocolată neagră de bună calitate.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

Studenții sau oamenii care lucrează foarte mult timp la calculator se pot energiza dacă consumă câteva pătrățele de ciocolată neagră. Căutați în magazine una care să aibă peste 60% cacao.

A.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private