marți, iunie 6, 2023

Imediat după cafea, vinul roșu este considerat de stomatologi o adevărată calamitate pentru dantură, cauzând pete inestetice.

Dar noile descoperiri științifice arată contrariul. Vinul roșu, se menționează într-un studiu recent apărut în Jurnalul de Agricultură și Chimie Alimentară din SUA, poate preveni cariile.

Cercetătorii au crescut culturi de diferite tipuri de bacterii responsabile pentru afecțiunile dinților și apoi le-au scufundat în mai multe lichide, printre care și vinul roșu. Au observat mai apoi că acete bacterii au fost pur și simplu dizolvate de licoarea lui Bahus.

Te-ar mai interesa: Infecția gravă care se ascunde în corp. „Produce u...

„Acest studiu arată că vinul roșu poate fi folosit în produsele de igienă dentară. Are o substanță activă care, împreună cu antioxidanții ucide bacteriile din gură”, explică Gary L. Glasband, dentist celebru din California.

Pe de altă parte, cercetătorii nu au putut să treacă peste faptul că vinul pătează dantura și spun că oamenii trebuie să aleagă: fie beau doar la ocazii, fie îl consumă în mod regulat și vor avea dinți sănătoși, dar pătați.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private