Sari la conținut

Uite câte afecțiuni poți trata cu semințe de papaya

Semințele de papaya sunt deseori aruncate fără a ne gândi la câte afecțiuni pot fi tratate cu ajutorul acestora. Extractul din semințe din papaya se folosește în foarte multe tratamente. Fructul conține vitamina C, calciu, fier, magneziu în cantități considerabile

7 motive pentru care să nu mai arunci semințele

  1. Ucide paraziții intestinali

Dacă mânânci 2 lingurițe de semințe de papaya scapi de paraziții intestinali. Acestea conțin un compus care elimină paraziții. Deoarece au un gust amar, semințele pot fi luate cu o linguriță de miere. Se recomandă o doză de 2 lingurițe de 3 ori pe zi, după masă

2. Reduce inflamarea

Bolile inflamatorii precum reumatismul, artrita, osteoporoza etc, se pot vindeca cu ajutorul semințelor de papaya, deoarece consumate regulat te ajută să scapi de durerile articulaților, umflături, roșeață etc.

3. Curăță ficatul

Semințele de papaya sunt folosite de secole întregi ca remediu pentru a curăța toxinele acumulate le nivelul ficatului.

4. Antibacteriale

Semințele de papaya au proprietăți anti-inflamatorii și anti-bacteriene, care ajută sistemul digestiv. Studiile au arătat că acestea pot ajuta la vindecarea infecțiilor cu E-colli, stafilococ, salmonella etc.

5. Bun pentru rinichi

Semințele de papaya sunt foarte bune în lupta împotriva bolilor de rinichi, deoarece, protejează organismul de infecții. De asemenea, previne îmbolnăvirea rinichilor.

6. Reduce riscul bolilor de inimi

Fructul papaya este delcios și protejează inima, iar acesta ar trebui să facă parte din dieta noastră zilnică. Îi ajută, în special pe cei care suferă de hipertensiune.

7. Vindecă cancerul

Culoarea portocalie este rezultatul carotenoidelor, prezente în fruct. Carotenoidele sunt antioxidanți puternici, care pot lupta cu cancerul și pot preveni formarea celulelor canceroase.

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel