Sari la conținut

Uleiul care face minuni pentru sănătatea oaselor! Are proprietăți antivirale și antitumorale

Uleiul de in este bogat în antioxidanți dar și compuși cu proprietăți antibacteriene, antiparazitare, antivirale și antitumorale. Are o mulțime de beneficii ceea ce-l face ideal pentru consumul zilnic.

Semințele de in sunt bogate în zinc, fier, vitamina E, caroten, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, mangan, cupru, crom, cobalt dar și vitamina B. Totodată, semințele de in sunt o sursă excelentă de fibre. Specialiștii spun că mucilagul conținut contribuie la stabilizarea nivelului de glicemie din sânge. Mai mult, acest fapt în recomandă drept un laxativ natural foarte eficient.

Printre beneficiile acestuia se regăsesc: îmbunătățirea digestiei, poate reduce grăsimile din sânge, este un real antiinflamator, și protejează împotriva bolilor cardiovasculare.

Uite de ce este sănătos uleiul din semințe de in:

Sunt studii care susțin că acest ulei ar putea să prevină inclusiv cancerul mamar. De asemenea, cercetătorii spun că acest ulei ar putea să prevină și cancerul de piele dar și cancerul de colon. Astfel, având un conținut ridicat de acid alfa-linoleic (ALA), uleiul de in ar putea să oprească apariţia cancerului şi mai ales să încetinească dezvoltarea celulelor deja afectate, arată unele cercetări.

Uleiul din semințe de in este un aliat de nădejde atunci când vrei să slăbești, fiind chiar studii care susțin eficiența lui în lupta cu kilogramele.

Ameliorează tranzitul intestinal atunci când acesta oscilează între diaree și constipație.

Bun în cazul eczemelor. Mai exact, fiind bogat în acizi grași care au și proprietatea de a îmbunătății elasticitatea pielii dar și să amelioreze eczemele.

Contribuie la menținerea sănătății inimii. Sunt studii care spun că acesta este bogat în acid alfa linoleic care poate preveni bolile cardiovasculare.

Menține sănătatea pielii. Mai exact, semințele de in au în compoziția sa silicon care la rândul său contribuie la producția de colagen. La rândul său colagenul este responsabil pentru sănătatea pielii, încetinește procesul de îmbătrânire, vitalizează firul de păr și întărește unghiile.

Îmbunătățește sănătatea oaselor. Este un ulei eficient în reducerea riscului de osteoporoză. În plus contribuie la regenerarea osoasă.

Scade nivelul colesterolului rău – LDL. Uleiul de in poate să regleze tensiunea arterială, scade nivelul colesterolului, reglează pulsul, ajută la coagularea sângelui.

Ţine episoadele de astm sub control. Acestă calitate a lui este explicat prin faptul că este bogat în acid alfa-linoleic. Astfel, uleiul de in poate să reducă inflamaţiile de la nivelul sistemului respirator, îmbunătăţind calitatea vieţii pentru persoanele ce suferă de astm sau alergii.

Uleiul de in este asemenea unui balsam pentru piele. Acizii grași ajută la sănătatea pielii, iar vitamina B contribuie la menținerea elasticității pielii. De asemenea, uleiul te scapă de acnee, eczeme și este un aliat în lupta cu celulita.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel