luni, noiembrie 29, 2021

Uleiul de pește și posibilele beneficii în afecțiunile cardiovasculare. Ce spun cardiologii despre suplimentele cu omega-3?

Legătura dintre suplimentele cu omega-3 și afecțiunile cardiovasculare. Probabil ați auzit până acum de

Te-ar mai interesa: Specialist român, avertizare sumbră: Omicron ajung...

beneficiile uleiului de pește în ceea ce privește buna funcționare și sănătatea inimii. Multe persoane ce suferă de afecțiuni cardiovasculare optează pentru aceste suplimente la recomandarea medicului, însă întrebarea este dacă acestea au beneficii esențiale sau sunt doar un mit medical.

Un studiu italian publicat acum 20 de ani a arătat că supraviețuitorii de infarct ce luau suplimente cu omega-3, cunoscute sub forma uleiului de pește, aveau o rată mai mică de deces, atac de cord sau atac cerebral. Ca urmare, medicii au început să recomande uleiul de pește, bogat în omega-3, persoanelor ce suferă

Te-ar mai interesa: Noi restricții vor fi adoptate în perioada următoa...

de afecțiuni cardiovasculare.

Cu toate acestea, părerile erau împărțite, unii medici considerând că ajută doar la echilibrarea nivelului de trigliceride.

Studiul REDUCE-IT a avut, însă, rezultate remarcabile.

Cercetătorii au testat o doză mare(4 grame pe zi) de EPA, în stare pură ( un tip de omega-3), numit icosapent ethyl pe pacienții cu afecțiuni cardiovasculare și valori ridicate de trigliceride. Rezultatele au fost remarcabile, pacienții având o scădere de 25% ale afecțiunilor cardiovasculare și o diminuare cu 20% a mortalității. Rezultatele remarcabile sunt bazate, probabil, pe forma

Te-ar mai interesa: 39 de români vor ajunge în România mâine, din Afri...

în care s-a administrat suplimentul omega-3, deoarece se afla în stare pură. În mod normal, forma forma regăsită în majoritatea suplimentelor este un mix între EPA și DHA. Pentru studiul efectuat, s-a folosit numai forma pură de EPA. Nu este sigur, însă, dacă acesta este motivul pentru care testul a avut un rezultat atât de pozitiv.

Povestea din spatele legăturii dintre suplimentele cu omega-3 și afecțiunile cardiovasculare este una complexă, însă nu este una completă  sau certă. Urmați sfatul medicului în privința suplimentelor, dacă se dovedesc a fi potrivite pentru dumneavoastră. Pot

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, recomandări pentru Postul Crăciunul...

exista unele contraindicații, în special dacă luați medicamente pentru subțierea sângelui, întrucât omega-3 potențează acest aspect.

Te-ar mai interesa: Sfântul Andrei, tradiții, obiceiuri și supersitiți...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri