Sari la conținut

Uleiuri esențiale extraordinare pentru tratarea diabetului. Iată cum îți poți ameliora afecțiunea, natural!

Diabetul afectează modul în care corpul produce și folosește insulina, reușind să cauzeze diferite complicații. Specialiștii sunt de părere că aromaterapia poate ajuta afecțiunea și poate ameliora simptomele. Iată ce uleiuri esențiale extraordinare poți folosi!

Diabetul poate fi ajutat de aromaterapie, mai exact prin diferite uleiuri esențiale extraordinare pentru îmbunătățirea afecțiunii, potrivit Medical News Today. Uleiurile esențiale sunt versiuni concentrate ale unor componente naturale din plante. Aromaterapia se bazează pe inhalarea acestor substanțe benefice si absorbția lor în organism. Iată câteva uleiuri esențiale pe care le poți folosi în tratamentul pentru diabet.

Semințe de coriandru

Benefice pentru tratarea problemelor digestive, semințele de coriandru pot, de asemenea, ajuta în lupta cu diabetul. Într-un studiu, specialiștii au descoperit că extractul din semințe de coriandru a redus nivelul glicemiei la rozătoarele cu diabet. De asemenea, cercetătorii au observat că celulele beta pancreatice erau mai active după utilizarea uleiului din semințe de coriandru, ceea ce susține producerea de insulină și reduce nivelul glicemiei.

Piper negru

Persoanele care suferă de diabet de tip 2 au adesea hipertensiune arterială și probleme ale sistemului circulator. Un studiu a indicat că uleiul esențial din piper negru poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2, sau la îmbunătățirea simptomelor afecțiunii. Uleiul conține un complex de antioxidanți care blochează anumite enzime ce contribuie la apariția diabetului.

Scorțișoară

Scorțișoara poate avea efecte benefice asupra diabetului, întrucât echilibrează nivelul de grăsimi și zahăr, reduce inflamațiile, presiunea arterială și poate ameliora sensibilitatea la insulină.

Cum să le folosești?

Diabetul este o afecțiune care poate răspunde pozitiv la aromaterapie, însă această metodă poate să nu fie sigură pentru toată lumea. Este recomandat să te informezi corespunzător și să ceri sfatul unui specialist înainte de a recurge la aromaterapie. Acest tratament poate fi periculos pentru unele persoane.

Dacă ești sigur că aromaterapia este potrivită pentru organismul tău poți folosi:

  • difuzorul: produce vapori ai uleiului ce pot fi inhalați
  • inhalarea directă: poți adăuga câteva picături de ulei în apă fierbinte pentru a inhala vaporii
  • o bucată de material: poți pune câteva picături pe o bucată de bumbac sau un șervețel pentru a inhala mai ușor
  • diluarea uleiului esențial, folosit pentru masaj: particulele uleiului pot fi îndeajuns de mici pentru a se absorbi în piele și a intra în fluxul sangvin. Asigură-te că diluezi uleiul esențial într-un ulei de masaj.

Precauții

Nu toate uleiurile esențiale sunt benefice, întrucât unele persoane pot fi alergice, indiferent că este vorba despre reacții cutanate sau astm. Dacă ai astm, nu ar trebui să inhalezi vapori ai uleiurilor esențiale. Acestea pot provoca iritații la nivelul plămânilor. De asemenea, se recomandă ca uleiurile esențiale să fie diluate în alte uleiuri (cocos, migdale, măsline) înainte de a fi aplicate pe piele.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel