Sari la conținut

Ultimele cuvinte ale Reginei Elisabeta a II-a. Ce i-a spus preotului venit la Balmoral

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, a trăit până la 96 de ani.

Potrivit ziarului britanic „Daily Mail”, Elisabeta a II-a a murit în prezența copiilor ei, Charles și Ana. Din cauza deteriorării bruște a stării de sănătate, aceștia au fost singurele rude care au reușit să sosească la timp pentru a-și lua rămas bun. Prințul Andrew, Prințul Edward, soția sa Sofia și Prințul William au luat un zbor privat din Berkshire (Anglia) către Aberdeen (Scoția) pentru a-i fi alături Reginei. Totuși, se indică faptul că membrii Casei Regale nu au ajuns la timp.

Potrivit BBC, preotul care a stat de vorbă cu Regina a dezvăluit care sunt ultimele discuții pe care le-a avut cu aceasta.

Ultimele cuvinte ale Reginei Elisabeta a II-a

„Era într-o formă grozavă, cu o stare de spirit foarte bună, dar evident fragilă, puteți vedea asta. Vorbea despre trecutul ei, despre dragostea ei pentru Balmoral, despre tatăl ei, despre mama ei, despre prințul Philip, despre cai…

Foarte implicată cu ceea ce se întâmplă în biserică și cu ceea ce se întâmplă și în națiune. În timpul conversației, m-a dus la fereastră și mi-a arătat grădinile ei, de care era mândră și pe care le iubea. Acolo ar fi vrut să-și petreacă ultimele zile și cred că familia este mângâiată de asta. Vorbea despre unii dintre oamenii remarcabili pe care i-a întâlnit.

Și ea doar se gândea la asta și reflecta asupra vieții și unde duce această viață și am vorbit doar despre asta și despre viața veșnică și înviere și despre ce înseamnă aceste lucruri. Și apoi, așa cum se întâmplă în orice conversație, treci la altceva.

Cred că i-a plăcut locul în care stătea și a menționat asta de mai multe ori și și-a găsit o mare liniște în Balmoral. Ea a povestit de-a lungul timpului că înainte de a fi proclamată regină i-a cerut lui Dumnezeu înțelepciune. Iar aceasta a persistat de-a lungul vieții ei.

Am vorbit despre credința ei, chiar mi-a spus că nu are regrete. Este pur și simplu sfâșietor că o femeie care a fost atât de importantă, care a avut un rol atât de important în viețile noastre, nu mai există. Avea o memorie excepțională, știa totul despre tine, de parcă și-ar fi făcut temele chiar înainte de a te primi”, a spus Iain Greenshields, potrivit BBC.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel