Sari la conținut

Ultimul trend: detoxifiere în urma vaccinului covid. Dar este asta sigur sau chiar posibil?

vaccinare anti-covid
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Studiu îngrijorător pe 100 de milioane de oameni vaccinați

Din cuprinsul articolului

Un număr tot mai mare de oameni caută informații despre cum să se „detoxifice” de la vaccinul COVID-19 după ce l-au primit, din cauza temerilor că ar putea avea efecte dăunătoare. Dar este asta sigur sau chiar posibil?

Aproape 3 din 4 persoane din Statele Unite au primit un vaccin împotriva COVID-19. Peste 9 din 10 dintre cei care au spus că intenționează să se vaccineze la începutul anului 2021 au primit cel puțin o doză.

Preocupările ridicate la începutul verii cu privire la numărul scăzut de persoane care au primit un vaccin împotriva COVID-19 au fost atenuate în august 2021, când Casa Albă a susținut o creștere cu 70% a mediei zilnice a vaccinurilor cu prima doză față de luna precedentă. O mare parte din această absorbție a avut loc în zone care au avut anterior cele mai scăzute rate de vaccinare.

În timp ce Casa Albă a evidențiat creșterea mandatelor de vaccinare pentru creșterea adoptării, rezultatele din septembrie de la KFF COVID-19 Vaccine Monitor, un studiu despre atitudinile față de vaccinurile COVID-19, a considerat teama față de varianta Delta ca fiind în spatele cererii. pentru vaccin.

Oricare ar fi motivația, Casa Albă a continuat să continue cu mandate sporite pentru vaccinare în multe situații.

Deși politicile administrației Biden au suferit unele eșecuri, multe companii din SUA le-au implementat deja. Aproximativ 1 din 4 lucrători spun că angajatorul lor le-a cerut să se vaccineze împotriva COVID-19 în octombrie 2021, ceea ce, conform KFF COVID-19 Vaccine Monitor, reprezintă o creștere de 16% față de iunie.

În acest context politic, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani în octombrie și vaccinuri de rapel pentru toți adulții în noiembrie.

Aceasta înseamnă că mulți oameni care au fost anterior ezitanți la vaccin s-au confruntat cu presiuni suplimentare pentru a primi vaccinul.

KFF COVID-19 Vaccine Monitor a dezvăluit că, în timp ce 7 din 10 lucrători nevaccinați au spus că își vor părăsi locul de muncă dacă angajatorul le-ar cere să se vaccineze, doar 1 din 20 de lucrători nevaccinați spun că de fapt au făcut acest lucru,

„Peste o treime (37%) dintre lucrătorii nevaccinați (5% dintre adulți în total) spun că și-ar părăsi locul de muncă dacă angajatorul lor le-ar cere să se vaccineze sau să fie testați săptămânal, o pondere care crește la 7 din 10 lucrători nevaccinati ( 9% din toți adulții) dacă testarea săptămânală nu este o opțiune”, a mai constatat raportul lor.

Deși ratele de vaccinare ar putea încetini, vaccinarea continuă. Acest lucru sugerează că este posibil ca unele persoane care primesc vaccinuri să nu fi plănuit să facă acest lucru anterior.

Vaccinat, dar încă ezitant

Un fenomen ciudat care s-a dezvoltat din acest peisaj recent este că unii oameni au început să caute informații despre cum să se „detoxifice” de la vaccin după ce l-au primit, mai ales dacă nu și-au dorit de la început să-l aibă.

Un videoclip TikTok în care susține că persoanele care au primit vaccinul împotriva COVID-19 ar trebui să facă băi complexe de „detoxifiere”, care conțin, printre altele, borax, a apărut pe titlurile marilor trusturi de presă în noiembrie. Cu toate acestea, acel videoclip nu a fost singurul exemplu de afirmații emergente că oamenii ar trebui să se detoxifice de la vaccin pentru a evita efectele secundare nedorite.

Sugestiile pentru „detoxifiere” după primirea unui vaccin COVID-19 au variat de la băi cu borax la diete de detoxifiere. Dietele de detoxifiere sugerate au inclus diete bogate în grăsimi pentru a „lega toxinele” din vaccinuri, alături de suplimente, inclusiv zinc și vitaminele C și D.

Potrivit unor relatări din presă, unii chiar au sugerat ca locul injecției să fie îndepărtat pentru a elimina vaccinul.

Afirmații mai extreme sugerează că persoanele care au primit vaccinul trebuie să ia o doză profilactică de ivermectină și hidroxiclorochină pentru a contracara ceea ce ei cred că este un impact negativ al vaccinului asupra sistemului lor imunitar. FDA nu autorizează utilizarea ivermectinei sau a hidroxiclorochinei pentru a combate COVID-19, ci sfătuiește mai degrabă utilizarea ivermectinei în acest scop.

În timp ce creșterea acestei dezinformări poate părea derutant pentru unii, prof. Monica Gandhi, profesor de medicină la Universitatea din California, San Francisco și medic HIV, consideră că rețelele sociale sunt parțial de vină.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: