luni, octombrie 25, 2021

Adevăr sau teoria conspirației? O informație ultrasecretă ar fi ”transpirat” în China. Se pare că o mare companie chineză, apropiată a guvernului, a scăpat un bilanț ce ar arăta cifre înspăimântătoare în

ceea ce privește decesele survenite în urma infectării cu noul coronavirus.

O pagină a companiei chineze Tencent care gestionează situația deceselor în timp real a afișat, pentru o scurtă perioadă de timp, informații pe care mulți le cred reale și, spun ei, ar fi ascunse de guvernul de la Beijing.

Potrivit raportului publicat de Taiwan News, datele reale ar fi cu totul diferite de ceea ce știm oficial, scrie Mediafax.

154.023 de oameni infectați și 24.589 de morți! Adică, de 10 ori mai mulți decât prezintă datele oficiale.

Chinezii se întreabă cum de a apărut acest raport pentru câteva

minute, dacă este sau nu dezinformare. Dacă s-a dorit aflarea adevărului atât de trunchiat, în cazul în care aceste cifre sunt reale sau a fost doar o eroare tehnică.

Jurnaliștii New York Times au semnalat săptămâna trecută dorința autorităților chineze de a secretiza datele despre coronavirus.

În schimb, potrivit cifrelor oficiale publicate joi, bilanţul epidemiei a ajuns la 563 de decese în China continentală (cu excepţia teritoriilor Hong Kong şi Macao) şi la 28.018 cazuri de contaminare, un salt de aproape 3.700 într-o singură zi.

Ultimele stiri