Sari la conținut

UMF Cluj-Napoca a primit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, în urma eforturilor de gestionare a pandemiei de Covid-19

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu”, Cluj Napoca, a primit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, cu ocazia Zilei Naționale a României. Preșesintele Klaus Iohannis a decorat UMF ca urmare a eforturilor depuse în timpul pandemiei de Covid-19.

Disctincția i-a fost înmânată, de către președinte, rectorului UMF „Iuliu Hațieganu, prof. dr. Anca Dana Buzoianu. Ceremonia a avut loc ieri, 1 decembrie, în Sala Unirii de la Palatul Controceni.

Ordinul „Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler a fost oferit în semn de recunoștință pentru calitatea procesului educațional și a excelenței academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19. Prin specialiștii săi, cadre medicale, dar și studenți, UMF „Iuliu Hațieganu“ a sprijinit eforturile personalului sanitar și ale tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății în lupta cu noul coronavirus.

Klaus Iohannis a declarat, în discursul său din cadrul ceremoniei de decorare, că de Ziua Națională se onorează meritele celor care își pun viața în slujba protejării cetățenilor români, a identității naționale, a valorilor și a instituțiilor fundamentale ale statului român.

„Indiferent dacă munca medicilor s-a derulat în țară sau peste granițe, este impresionant modul în care aceștia s-au pus în slujba luptei contra pandemiei, indiferent de frontul în care a fost nevoie de ei. Tot impresionant este și modul în care cei care urmează să intre în această nobilă meserie au înțeles să urmeze valorile profesiei și să devină voluntari în spital, pentru a suplimenta numărul de salvatori. Mobilizarea mediului universitar pentru a-și ajuta colegii din spitale stă sub semnul solidarității și este un model demn de urmat pentru noi toți.“, a transmis preşedintele României în discursul său.

În cadrul ceremoniei de la Palatul Cotroceni, au fost decorate cadre medicale – medici și asistenți medicali, universitățile de medicină și farmacie din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara și Institutul Național de Sănătate Publică.

UMF, decorată a doua oară de președinte

Aceasta este a doua distincție pe care UMF „Iuliu Hațieganu“ a primit-o de la președintele României. Anul trecut, la 100 de ani de la înființarea Facultății de Medicină cu predare în limba română, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu“ Cluj-Napoca a fost distinsă cu Ordinul „Meritul Pentru Învățământ“ în grad de Mare Ofițer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel