Sari la conținut

Un actor celebru a murit „subit”, la 60 de ani

doliu
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Doliu

Un actor celebru a murit „subit”, la 60 de ani. Agenția de talente care-l reprezenta pe actorul britanic Adrian Schiller, în vârstă de 60 de ani, cunoscut pentru prestațiile sale în seriale precum „The Last Kingdom” sau „Victoria”, a confirmat miercuri vestea tragică a decesului acestuia, relatează joi DPA.

Adrian Schiller s-a remarcat și în alte producții televizate, printre care „Death In Paradise” (BBC), „The Musketeers” (BBC) și „The Devil’s Whore” (Channel 4).

„A murit mult prea devreme, iar noi, familia şi prietenii apropiaţi, suntem devastaţi de această pierdere”, conform comunicatului agenţiei Scott Marshall Partners, care-l reprezenta pe Adrian Schiller de peste trei decenii. „Moartea sa a fost subită şi nu sunt încă disponibile alte detalii cu privire la cauza sa. Un actor incredibil de talentat, Adrian tocmai se întorsese de la Sydney unde a apărut în ‘The Lehman Trilogy’ şi abia aştepta să-şi continue turneul internaţional la San Francisco”, conform comunicatului.

În afara micului ecran, Schiller a fost apreciat și ca actor de teatru, interpretând roluri memorabile în piese precum „Every Good Boy Deserves Favour”, „The Veil”, „The Captain of Kopenick”, „The Hour We Knew Nothing of Each Other” sau „Le Bourgeois Gentilhomme”.

Cine a fost Adrian Schiller, actorul care a murit subit la 60 de ani

Schiller, născut pe 21 februarie 1964, a urmărit o varietate de oportunități pe parcursul carierei sale de actor, începând de la televiziune și film până la teatru și jocuri video. În ultimii ani, însă, Schiller a fost cunoscut în special pentru munca sa în dramele istorice „The Last Kingdom” și „Victoria”.

În „The Last Kingdom” (ale cărui sezoane ulterioare au fost difuzate pe Netflix), Schiller a jucat în 25 de episoade rolul bogatului „ealdorman” Aethelhelm. „The Last Kingdom” a avut premiera pe BBC în 2015 și a difuzat ultimul sezon pe Netflix în martie 2022.

Pentru „Victoria” de la BBC, Schiller a interpretat rolul lui Cornelius Penge, un valet care a slujit familia regală atât la Palatul Kensington, cât și la Palatul Buckingham. Serialul, care a rulat între 2016 și 2019, a avut-o în rolul principal pe Jenna Coleman, actrița din „Doctor Who”.

Televiziunea a reprezentat o mare parte din cariera de decenii a lui Schiller, care a început la începutul anilor ’90, conform IMDb. Creditele suplimentare ale actorului în televiziune includ roluri minore în „Raised by Wolves”, „Genius” și „Doctor Who”.

Creditele lui Schiller pe marele ecran includ și filmele „The Danish Girl”, „Bright Star” și adaptarea live-action din 2017 a „Frumoasei și Bestiei” de la Disney. În plus, Schiller și-a împrumutat vocea francizelor de jocuri video „Assassin’s Creed”, „Castlevania” și „Fable”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel