miercuri, mai 31, 2023

Conflictul ruso-ucrainean a început în urmă cu 19 zile. În tot acest timp, sute de persoane s-au luptat și și-au pierdut viața, iar multe alte mii au părăsit țara, pășind spre granițele statelor vecine.

Deși președintele Rusiei, Vladimir Putin, susținea inițial că își dorește demilitarizarea Ucrainei, soldații ruși au atacat nenumărate instituții publice, blocuri în care locuiesc civili, spitale și centre.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Soldații sunt, de asemenea, victime ale acestui război. Mulți dintre aceștia sunt foarte tineri și nici măcar nu știu unde au ajuns. Majoritatea credeau că au fost trimiși pentru exerciții militare, însă nimic mai mult.

Un alt erou al conflictului ruso-ucrainean

Un actor ucrainean, Pasha Lee, a murit pe 6 martie, în timpul evacuării orașului, însă trupul său fără viață a fost descoperit abia acum. I-a oferit vesta sa antiglonț unui copil, iar el a pierit în urma unui atac al armatei ruse, la Irpin, notează Ziare.com.

Oleksandra Matviichuk, şefa Centrului pentru Libertăţi Civile, a anunţat pe Twitter că trupul lui Pasha Lee a fost găsit la cinci zile după ce acesta a fost ucis în luptă.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Ea a spus că actorul, care era și un cunoscut prezentator, a fost ucis în timpul unei evacuări din oraşul Irpin.

„Am găsit cadavrul lui Pasha Lee. A ajutat copiii să iasă din case în timpul evacuării oamenilor din Irpin. Evacuarea pe care ruşii au perturbat-o prin bombardarea civililor. Pasha şi-a scos vesta antiglonţ şi i-a pus-o pe copilul pe care-l ducea”, a scris Matviichuk pe Twitter.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private