Sari la conținut

Un centru pentru persoane cu dizabilități, distrus de atacul soldaților ruși. Ce s-a întâmplat cu rezidenții?

deficit vitamina b12
Sursă foto: pixabay
lipsa nutrienti in organism

Soldații ruși au dezlănțuit un nou atac asupra unui centru pentru persoane cu dizabilități. Centrul, în apropiere de Kiev, a suferit daune serioase. 

Acesta nu este primul atac asupra insituțiilor care nu au profil militar. Deși președintele Rusiei, Vladimir Putin, a suținut că scopul atacului este acela de a demilitariza Ucraina, soldații ruși au atacat în repetate rânduri orașe, clădiri și insituții care nu au nicio legătură cu acest domeniu.

În prezent, mii de persoane traversează granițele cu statele vecine din cauza pericolului din Ucraina. Cu atât mai mult, multe alte mii rămân să lupte pentru a-și apăra țara, independența și integritatea.

Centru pentru persoane cu dizabilități, bombardat

Un centru pentru persoane cu dizabilităţi intelectuale şi de dezvoltare şi pentru persoane cu boli mentale, situat în apropiere de Kiev, a fost bombardat în acest weekend de către armata rusă, anunţă luni Consiliul Regional Kiev, relatează CNN, citat de Ziare.com.

Din fericire, rezidenții au fost evacuați la timp. clădirea, însă, a suferit daune serioase.

Atacul a avut loc duminică, la Puşcia-Vodokomu şi a distrus încălzirea şi morga, precizează consiliul.

Imobilul locuit al centrului a fost de asemenea atins în atac, potrivit aceleiaşi surse.

Rezidenţii şi membrii personalului centrului au fost evacuaţi în siguranță, anunţă consiliul.

Acesta nu este primul atac asupra civililor

Este al doilea centru atacat de armata lui Putin. Forţele ruse au luat ca ţintă vineri, 11 martie, un centru pentru persoane cu dizabilităţi din apropiere de Harkov, însă fără să facă victime, după ce au atacat un spital pediatric şi o maternitate la Mariupol, relatează AFP.

Autoritățile atrag atenția asupra acestor atacuri, în special cele care afectează civilii. Cetățenii obișnuiți sunt agresați în acest război, subliziază autoritățile din Ucraina.

”Inamicul a lovit azi (vineri) o instituţie specială pentru persoane cu dizabilităţi, în apropiere de Oskil”, anunţă într-o postare pe Telegram şeful administraţiei regionale, Oleh Sinegubov, adaugă sursa citată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel