Sari la conținut

Un alt oraș mare din România solicită suplimentarea numărului de paturi pentru pacienţii cu COVID

Acinetobacter

Un alt oraș mare din România solicită suplimentarea numărului de paturi pentru pacienţii cu COVID-19. În tot mai multe zone din ţară sunt probleme cu locurile în spitale şi cu personalul medical. Spitalele declarate COVID-19 și secțiile speciale s-au umplut, sitemul creat până acum cedează în marile orașe.

Medicii de la Spitalul Judeţean Sibiu cer suplimentarea numărului de paturi pentru pacienţii cu COVID

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu trag un semnal de alarmă şi spun că este nevoie urgentă de suplimentarea numărului de paturi pentru pacienţii cu COVID-19.

Astăzi nu mai era nici un pat liber la nici unul dintre cele patru spitale din judeţ care tratează astfel de pacienţi.

„Nu mai avem unde interna pacienții” – este strigătul de ajutor pe care l-a transmis astăzi autorităților sibiene, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, medicul Voichița Halmaghi, de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu.

”Nu avem unde interna pacienții care au nevoie de internare. În această perioadă noi ne ocupăm de pacienţii cu forme grave şi severe care se prezintă în urgenţă, care sunt din urmă de cu o săptămână, pentru că devin gravi şi severi după o săptămână a evoluţiei bolii, când era vorba de 68-80 de îmbolnăviri pe zi pe judeţul Sibiu. Actualmente, în ultimele zile au fost 100, 120, ieri s-au raportat 150.” a spus medicul Voichița Halmaghi.

 

Secția de la Spitalul Municipal din Mediaș amanajată dar nefuncțională

În Spitalul Județean Sibiu Județean sunt 134 de paturi pe secții pentru pacienții pozitivi, iar la terapie intensivă doar 12 locuri, acestea fiind și singurele paturi ATI din judeţ.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu, promitea zilele trecute că începând de astăzi, la Spitalul Municipal din Mediaș va fi pus în funcțiune un pavilion COVID cu 20 de paturi, inclusiv cu două locuri de terapie intensivă. Deși secţia este amenajată, ea încă nu e funcțională, iar patru zile de ATI nu vor putea fi încă folosite din lipsa medicilor specialiști.

Amintim că săptămâna trecută, la Spitalul din Mediaș, un bărbat de 65 de ani, bolnav COVID-19, a murit așteptând să i se găsească un pat liber la terapie intensivă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel