Sari la conținut

Un alt rechin, văzut la 100 de metri de ţărm într-o destinație de vacanță preferată de români

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Cel mai de temut este rechinul alb, sau marele alb - denumit astfel datorită dimensiunilor sale,

Rechin, văzut la 100 de metri de țărm. Autorităţile au luat decizia de a închide şi interzice înotul pe patru dintre plaje. Alertă în Spania, după ce un rechin din specia mako a fost văzut pe litoralul din oraşul Sitges, la mai puţin de 100 de metri de coastă.

Steagul roşu a fost arborat pe plajele La Fragata, La Ribera, La Bassa Rodona și Estanyol. Astfel, turiştilor le este interzis să mai înoate în zonele respective, scrie La Vanguardia.

Steagul roşu arborat pe plajele spaniole

Guillem Escolà, reprezentant al Consiliului Local din Sitges a explicat că a explicat pentru La Vanguardia că „înotătorii au fost evacuați din apă în cel mai scurt timp, fără a fi instaurtă panica”.

Prima alertă despre prezența rechinului a fost dată la ora 12:50. Inițial, rechinul a fost văzut pe plaja din La Fragata, iar mai târziu pe cele din Ribera și Bassa Rodona. În cele din urmă, rechinul s-a întors pe plaja Ribera, apoi a plecat iar urma lui a fost pierdută.

Ulterior, s-a fluturat steagul galben, care permite înotul, deși s-a făcut apel la prudență, ca măsură de precauție. Surse municipale au declarat că acest rechin nu este considerat agresiv și au adăugat că „nu există nicio înregistrare a atacurilor asupra oamenilor făcute de această specie, care este considerată una dintre cele mai rapide”.

Rechinul din specia mako este consderat cel mai rapid rechin din lume, putând atinge 70 km/h. Poate măsura între 3,5 și 4 metri lungime. Se hrănește în principal cu pești de adâncime și durează până la 18 ani pentru a ajunge la vârsta reproductivă.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: