Sari la conținut

Un avocado pe zi poate îmbunătăți calitatea generală a dietei. Explicația cercetătorilor

avocado
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Efecte consumului zilnic de avocado

Avocado este cunoscut pentru proprietățile lor antiinflamatorii și sănătoase pentru inima. Cercetătorii recomandă includerea zilnică a acestui aliment bogat în nutrienți în dieta, deoarece poate ajuta la îmbunătățirea calității generale a dietei.

Cercetătorii de la Departamentul de Științe Nutriționale din Penn State au examinat modul în care o intervenție pe bază de alimente care implică un avocado în fiecare zi ar putea ajuta la rezolvarea calității slabe a dietei, un factor de risc asociat cu multe boli.

Avocado este un aliment bogat în nutrienți, care conține o mulțime de fibre și alți nutrienți importanți. Am vrut să vedem dacă consumul regulat al acestui aliment ar duce la o creștere a calității dietei. Deci, am dezvoltat acest studiu pentru a determina dacă există o legătură cauzală între consumul de avocado și calitatea generală a dietei”, a spus Kristina Petersen, conducătorul studiului.

Consumul zilnic de avocado poate îmbunătăți calitatea generală a dietei

Studiul a implicat 1.008 de participanți cu obezitate abdominală care au fost împărțiți în două grupuri. Un grup și-a menținut dieta obișnuită și și-a restricționat consumul de avocado, în timp ce celălalt grup a încorporat un avocado pe zi în dieta lor timp de 26 de săptămâni.

Prin interviuri telefonice înainte de studiu și în câteva momente pe parcursul perioadei de probă, cercetătorii au evaluat aportul alimentar al participanților în ultimele 24 de ore. Folosind indicele de alimentație sănătoasă, experții au verificat cât de bine au respectat acești participanți Ghidurile dietetice pentru americani, care au fost folosite ca măsură a calității generale a dietei.

avocado
Sursă foto: arhivă doctorul zilei

Cercetătorii au observat că acei participanți care au luat zilnic un avocado au respectat mai bine regulile alimentare. Calitatea generală slabă a dietei a fost legată de riscul afecțiunilor precum bolile de inimă, diabetul de tip 2 și bolile de rinichi.

„Prin îmbunătățirea aderării oamenilor la ghidurile alimentare, le putem ajuta la reducerea riscului de a dezvolta aceste afecțiuni cronice și la prelungirea speranței de viață sănătoase. În studii ca acesta, suntem capabili să determinăm modalități bazate pe alimente de a îmbunătăți calitatea dietei, dar strategii comportamentale sunt, de asemenea, necesare pentru a ajuta oamenii să adere la ghidurile alimentare și să-și reducă riscul de boli cronice”, a spus Petersen.

Deși îmbunătățirea calității dietei nu a fost o descoperire surprinzătoare, cercetătorii au putut înțelege și cum ar putea participa participanții să o obțină.

„Am stabilit că participanții foloseau avocado ca înlocuitor pentru unele alimente mai bogate în cereale rafinate și sodiu. În studiul nostru, am clasificat avocado drept legumă și am observat o creștere a consumului de legume atribuită consumului de avocado, dar și participanții au folosit avocado pentru a înlocui unele opțiuni mai nesănătoase”, a mai spus Petersen.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel