miercuri, iulie 15, 2020

Celulita, acel depozit de grăsime inestetic care se află sub piele este un adevărat coșmar mai ales dacă îți petreci vacanța la mare. Din păcate, celulita apare atât la tinere cât și la femeile mature. Anumite alimente se pare că pot diminua celulita. 

Contrat credinței populare, celulita nu are nicio legătura cu surplusul de greutate. Aceasta este prezentă și pe corpul domnișoarelor exagerat de slabe. Mai mult, și cele care adoră sportul se pot lupta cu celulita. În popor, celulita este descrisă precum o coajă de portocale ce apare pe coapse, fese și pe abdomen. Acesta afectează elasticitatea pielii, producerea de colagen, elastină și acid hialuronic.

Citește și:

Alimentele care te ajută să diminuezi celulita sunt:

  • Somon. Fiind bogat în acizi grași esențiali și în proteine, acest pește aduce beneficii stării de sănătate în general. Sunt studii care arată că acizii grași Omega 3 pot îmbunătăți elasticitatea pielii. De asemenea ei cresc rata metabolică și ajută organismul să ardă grăsimi.
  • Tonul la fel ca și somonul ajută la diminuarea celulitei, așa că-l poți consuma cu încredere.
  • Ouă. Sunt cele mai hrănitoare alimente, în plus sunt o sursă excelentă de grăsimi, proteine, au minerale și vitamine precum zincul, fierul. Deși ani de zile s-a crezut că au un impact negativ asupra colesterolului, de fapt noile studii arată că ele pot îmbunătății nivelul total al gliceridelor din sânge.
  • Uleiul de nucă de cocos extra virgin. Acesta este o sursă de grăsimi saturate pe bază de plante. Grăsimile saturate sunt excelente pentru sănătatea cardiovasculară și metabolică. Grăsimile saturate măresc rata metabolică și potențialul de ardere a grăsimilor, făcându-l un ulei ideal atunci când vrei să scapi de celulită.
  • Avocado. Acest fruct este bogat în grăsimi mononesaturate și antioxidanți care elimină radicalii liberi din corp. Consumul regulat de avocado ajută la îmbunătățirii elasticității pielii.
  • Ardei iuți. Sunt arme ideale pentru combaterea celulitei. Capsaicina aflata în ei contribuie la arderea grăsimilor.
  • Este un aliment ideal când vrei să scapi de celulită.
  • Semințele de chia. Acestea sunt o sursă excelentă de antioxidanți și alți nutrienți vitali care te pot ajuta să scapi mai rapid de celulita prin creșterea sănătății tractului gastrointestinal și a sistemului imunitar.

Parteneri