sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Elena Oceanu

Un copil de doar trei ani din Florida a reușit să supraviețuiască unei proceduri rare: i s-au transplantat cinci organe.

Adonis Ortiz s-a născut cu o malformaţie congenitală severă: intestinele sale nu se aflau la locul normal.

A fost operat pentru prima dată la numai trei luni şi de atunci a stat mai mult prin spitale.

Dar, cu toate operaţiile, starea lui Adonis s-a agravat. Până la urmă, medicii au hotărât că viaţa sa nu putea salvată decât dacă i se transplantau, simultan, cinci organe: ficat, pancreas, stomac şi cele două intestine, gros şi subţire. O procedură pe care nu o mai încercase nimeni.

În luna octombrie, s-a găsit un donator iar Adonis a primit organele, în timp ce părinţii şi rudele se rugau pentru reuşită. După două luni, medicii sunt încântaţi să constate că, deşi e încă plin de cicatrici şi perfuzii, băieţelul se simte tot mai bine.

Lui Adonis i-au fost transplantate ficatul, pancreasul, stomacul şi cele două intestine, gros şi subţire.
Lui Adonis i-au fost transplantate ficatul, pancreasul, stomacul şi cele două intestine, gros şi subţire.

“Este într-adevăr puternic. După atâtea operaţii mai poate să şi zâmbească. Iar eu îmi spun: Cum poţi să zâmbeşti, după ce tocmai te-au ciopârţit?”, a spus mama copilului.

La 7 decembrie, Adonis a împlinit trei ani. El mai are de urmat diferite tratamente, unele pentru toată viaţa, dar medicii spun că se va restabili pe deplin. Familia speră acum să poată petrece primul Crăciun adevărat din viaţa lui.