Sari la conținut

Un bărbat a fost găsit fără suflare pe un șezlong. Trupul neînsuflețit a stat pe plajă câteva ore

Sursă FOTO: EVZ

Un bărbat a fost găsit fără suflare pe un șezlong. Corpul britanicului a stat pe plajă câteva ore.

Un britanic a fost găsit mort în Creta, după ce a stat ore în șir nemișcat pe șezlong.

Decesul a fost raportat într-o stațiune situată de-a lungul coastei de nord a insulei grecești și survine pe măsură ce temperaturile cresc în toată Europa.

Salvatorii au efectuat RCP fără succes, iar bărbatul a fost confirmat oficial decesul la spital, potrivit serviciului local de știri Creta Post.

Nu au fost făcute publice alte detalii, potrivit Skynews.

Stalida – cunoscută și sub numele de Stalis – are o plajă renumită, care este populară în rândul familiilor.Stațiunea se află pe coasta de nord a Cretei, situată între Malia și Hersonissos.

Citeste si:

Moartea a survenit în timp ce temperaturile ridicate din Europa i-au văzut pe pompierii din Creta luptându-se cu incendiu care s-a răspândit sâmbătă prin pădure.

Franţa are şi ea parte de incendii

Coasta franceză a Atlanticului a traversat ieri o reală probă de foc, total neobişnuită pentru această zonă. Potrivit Meteo France, în aproximativ 40 de localităţi au fost bătute recordurile istorice de temperaturi maxime: 42 de grade la Nantes şi 39 la Brest, situaţie absolut anormală pentru provincia Bretagnia.

În schimb, de ieri şi până în această dimineaţă lucrurile s-au schimbat radical în vestul ţării. Temperaturile au scăzut brusc, înregistrându-se diferenţe cuprinse între 15 şi 20 de grade în doar câteva ore, în condiţiile în care canicula se deplasează spre est.

La Paris, după cele 38 de grade de ieri, astăzi sunt aşteptate cel puţin 41, Strasbourg şi Lyon având şi ele de înfruntat 39 de grade Celsius.

Situaţia rămâne extrem de gravă la sud de Bordeaux, unde incendiile de pădure sunt active de peste o săptămână. 16 mii de persoane au fost evacuate doar ieri din zona de risc.

Până în prezent, 17 mii de ha de vegetaţie au fost transformate în cenuşă şi peste 32 de mii de oameni nevoiţi să-şi părăsească locuinţele.

Sunt mobilizate forţe tehnice şi umane impresionante pentru a capăt acestei catastrofe. De câteva zile se lucrează la un baraj de blocare a focului de cinci km lungime şi 40 de metri lăţime, o fâşie de pământ de pe care vegetaţia este îndepărtată în totalitate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.