joi, mai 26, 2022

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a intrat în stop cardio-respirator după ce a trecut linia de sosire la Semimaratonul București 2022. Bărbatul a parcurs toți cei 21 de kilometri stabiliți pentru cursă.

Potrivit unei comunicări oficiale, serviciul de Ambulanta București Ilfov a intervenit pentru salvarea vieții unui participant la Semimaratonul București 2022.

Bărbatul a parcurs întreaga cursă

Sursa: Unsplash

La finalul cursei de 21 de km, imediat după ce a trecut linia de sosire, un bărbat de naționalitate japoneză de aproximativ 50 de ani a intrat în stop cardio-respirator. Echipajele SABIF care asigurau asistența medicală de urgenta la maraton au intervenit și l-au resuscitat, iar pacientul a fost diagnosticat cu edem pulmonar acut. Acesta a fost transportat imediat la cel mai apropiat spital de urgență din Capitală.

Te-ar mai interesa: Variola maimuței: care sunt cele 4 grupuri cu risc...

Ambulanta București Ilfov a participat la acest eveniment cu 4 echipaje de tip C cu medic și 4 echipaje de tip B2 cu asistent medical. In plus 9 echipe de sprijin formate din câte 2 voluntari asigură asistența medicală în cadrul maratonului care se desfășoară în acest week-end în București.

Semimaratonul afectează traficul

Pentru cei care folosesc mașina, brigada de Poliție rutieră recomandă următoarele rute alternative: bulevardul Regina Maria – strada 11 Iunie – bulevardul Mărăşeşti – bulevardul Dimitrie Cantemir – Pasajul Unirea – bulevardul I.C. Brătianu – Piaţa Universităţii – bulevardul Carol; Splaiul Independenţei – Piaţa Unirii – bulevardul Unirii; bulevardul Regina Maria – bulevardul Tudor Vladimirescu – şoseaua Panduri.

Te-ar mai interesa: Ce sunt adaptogenii și cum vă pot ajuta să vă îmbu...

Autoritățile susțin că metroul este cel mai recomandat mijloc de transport.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private