joi, iunie 1, 2023

Un anagajat în IT, aflat în concediu medical de 15 ani, a dat în judecată compania angajatoarea pentru că nu a primit nicio mărire de salariu în toată peroada. 

Ian Clifford afirmă că a fost supus discriminării de către compania la care este angajat, respectiv IBM, deoarece în perioada 2008-2023, cât timp a fost în concediu, din motive medicale, nu i s-a acordat nicio creștere salarială, potrivit publicației Metro.

Te-ar mai interesa: Află cele 5 reguli care te ajută să slăbești fără ...

Bărbatul primește peste 54.000 de lire pe an și are garantat acest venit până la vârsta de 65 de ani. Asta înseamnă că până atunci va încasa mai mult de 1,5 milioane de lire.

Dar Clifford susține că nu este o ofertă „suficient de generoasă”, pentru că salariul său nu ține pasul cu inflația.

Acesta a pornit un proces împotriva IBM, însă un judecător de la Tribunalul din Reading a respins dosarul, pentru că a primit deja un „beneficiu foarte substanțial” și un „tratament favorabil”.

Compania a plătit 8.685 pentru a soluționa plângerea

A intrat în concediu medical în septembrie 2008 și, iar în 2013 a făcut o plângere că nu a primit nicio creștere salarială și era nemulțumit și pentru banii primiți pentru zilele de concediu, în ultimii cinci ani.

Te-ar mai interesa: Nu reușești să dormi noaptea? Lipsa acestui nutrie...

În aprilie 2013, Clifford avea peste 30 de ani, a ajuns la un „acord de compromis” cu compania și plângerile sale au fost soluționate prin înscrierea sa în planul pentru persoanele cu handicap al companiei.

Conform acestui plan, o persoană care nu poate lucra nu este concediată și rămâne în cadrul firmei fără „nicio obligație de a munci”.

Un angajat care beneficiază de acest plan are „dreptul”, până la recuperare, pensionare sau deces, să primească 75% din venitul convenit cu IBM.

Te-ar mai interesa: Ai peste 50 de ani? Căsătoria poate preveni diabet...

În cazul lui Clifford, salariul la care s-a înțeles cu compania era de 72.000 de lire, ceea ce înseamnă că după reducerea a 25%, din 2013 trebuia să primească 54.000 de lire.

Acestea trebuie să aibă acest beneficiu pentru o perioadă de peste 30 de ani, până la vârsta de 65 de ani, ceea ce înseamnă că trebuie să încaseze în total peste 1,5 milioane de lire.

De asemenea, compania i-a plătit 8.685 pentru a soluționa plângerea privind banii pentru zilele de concediu, cu condiția să nu mai depună o nouă plângere din același motiv.

Te-ar mai interesa: Horoscopul de 1 iunie aduce doar vești bune. 4 zod...

Cu toate acestea, el a dat în judecată IBM în februarie 2022, pentru că a fost tratat „nefavorabil”, pentru că nu a beneficiat de creșterea salariului din 2013 sau de dreptul la concediu, comparându-se cu un angajat fără disabilități, care ar fi primit salariul întreg pe perioada concediilor.

Acesta s-a plâns în instanță că valoarea salariului scade în timp, „mai ales că inflația este la 10%.”

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai deficit de potasiu – m...

Judecătorul Paul Housego a respins dosarul său, spunând „angajații activi pot primi creșteri de salariu, dar angajații inactivi nu, este o diferență, dar nu este, în opinia mea, un prejudiciu”.

„Chiar dacă valoarea celor 50.000 de lire sterline pe an s-ar înjumătățit în 30 de ani, este totuși un beneficiu foarte substanțial”, a adăugat judecătorul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private