Sari la conținut

Un bărbat căruia i s-a spus că simptomele îngrijorătoare erau doar indigestie a murit de cancer intestinal la doar 45 de ani

Un bărbat căruia i s-a spus că are sindromul colonului iritabil și indigestie, dar care de fapt avea cancer, a murit în mod tragic la doar 45 de ani.

Partenera lui Asa Turley încearcă acum să sensibilizeze populația cu privire la această boală și dorește ca oamenii să aibă curajul de a vorbi și de a spune medicului lor dacă sunt îngrijorați că au primit un diagnostic incorect.

Tatăl din Churchdow s-a stins în pace din cauza cancerului intestinal secundar pe 21 martie, la ora 17:15, relatează Gloucestershire Live. Asa locuia împreună cu partenera sa de trei ani, Saffron Lockey, în vârstă de 38 de ani – și între ei au zece copii. Era tatăl mândru al lui Mason, 17 ani și Finley, 15 ani, și tatăl vitreg al lui Noah, 19 ani, Esme, 17 ani, Felicity, 15 ani, Verity, 14 ani, Joseph, 10 ani, Dorothy, șapte ani, și Arthur, cinci ani.

I s-a spus că simptomele îngrijorătoare erau doar indigestie

În primăvara anului 2022, Asa a început să piardă în greutate și a observat o schimbare în obiceiurile sale intestinale. Nu se simțea bine și i s-a spus că are colon iritabil și indigestie, dar că „nu putea fi prea grav”, deoarece era prea tânăr.

Asa a continuat să se simtă din ce în ce mai rău, iar pe 5 ianuarie 2023, partenera sa, Saffron, l-a găsit prăbușit și fără reacție pe canapea.

Avea voma pe față, despre care mai târziu li s-a spus că era vorba de fecale, deoarece corpul său nu reușise să proceseze mâncarea sau să elimine reziduurile din cauza blocajului din intestin.

Saffron a sunat la serviciul de ambulanță și, dacă nu l-ar fi găsit atunci când a făcut-o, s-ar putea să nu fi supraviețuit. Când au ajuns la spital, medicul le-a spus cuplului că este aproape sigur că Asa are o tumoare și că va trebui să fie operat foarte curând.

Saffron speră să crească gradul de conștientizare a cancerului intestinal și să îi ajute pe oameni să găsească curajul de a se face auziți dacă simt că simptomele lor nu sunt abordate corect. Asa și Saffron au fost informați anul trecut că, dacă cancerul ar fi fost descoperit mai devreme, ar fi fost mai ușor de tratat.

Saffron a spus: „Simt cu adevărat că trebuie să creștem gradul de conștientizare a cancerului intestinal, deoarece lucrurile ar fi fost foarte diferite pentru Asa dacă ar fi fost diagnosticat mai devreme. A mers la medic și i s-a spus că are indigestie și sindromul intestinului de colon. Problema este că Asa este unul dintre acei oameni care se duc la medic doar dacă se simt foarte rău. S-a dus din nou la medic pentru că slăbise două kilograme și tot nu l-au trimis la colonoscopie.

Mama știa că nu era prea tânăr pentru a avea cancer de intestin

„Lui Asa i s-a spus că nu poate fi ceva prea grav, deoarece era prea tânăr. Eu și mama mea începusem să ne întrebăm dacă nu cumva avea cancer intestinal. Asa dădea semne că ar avea cancer intestinal. Știu că nu sună foarte frumos, însă Asa avea respirația care mirosea a fecale, pierdea în greutate și avea diaree, care sunt toate semnale. Mama mea lucrează în domeniul îngrijirii paliative și mergea la consultații cu Asa. Știam că ceva nu era în regulă, iar mama știa că nu era prea tânăr pentru a avea cancer de intestin.”

Asa a fost diagnosticat cu cancer la intestin atunci când a fost dus la spital în urma prăbușirii sale în ianuarie 2023. Saffron l-a găsit prăbușit pe canapeaua din locuința lor și a fost dus de urgență la spital, unde au fost solicitate analize pentru a vedea de ce Asa era atât de bolnav.

Saffron a spus: „Nu am avut timp să mă gândesc la asta: „Era în dimineața zilei de 5 ianuarie, iar Asa s-a trezit și a coborât la parter. M-am trezit la scurt timp după aceea și am intrat în sufragerie și l-am găsit pe Asa prăbușit și fără reacție, acoperit de vomă fecală, pe canapea. Am chemat imediat o ambulanță, iar paramedicii l-au dus la spital. Am așteptat ca mama mea să sosească pentru a avea grijă de fiul meu cu dizabilități, iar apoi l-am urmat pe Asa la spital.”

Asa a fost evaluat de personalul medical de la spital când a ajuns. Saffron a putut apoi să vorbească cu un medic al spitalului despre cât de bolnav fusese Asa în ultimele opt luni.

Saffron a spus: „Am vorbit cu doctorul despre Asa și despre simptomele pe care le avea și despre faptul că nu se simțea bine. Doctorul mi-a spus că nu poate fi 100% sigur, însă tot ceea ce i-am spus, inclusiv că Asa avea respirația mirosind a fecale, era sigur că Asa avea cancer la intestin. Doctorul a spus că ar pune pariu pe asta.”

Tomografia a confirmat că avea cancer

Lui Asa i-a fost montat un tub nazogastric și a fost necesară o tomografie computerizată de urgență. Tomografia a confirmat cât de rău se simțea Asa, iar în dimineața următoare a fost supus unei intervenții chirurgicale. Saffron a spus: „Scanarea a confirmat că Asa avea cancer și în dimineața următoare a fost dus la o operație de șapte ore pentru a i se îndepărta. Doctorul a spus că nu era sigur că Asa va supraviețui operației, deoarece era atât de slăbit, dar totuși a supraviețuit, și a ajuns să i se monteze și o pungă de colostomie.”

Asa a făcut o serie de chimioterapie și o tomografie în primăvară, după operație. Lui Asa i s-a spus că cancerul se răspândise în peritoneu. Apoi, Asa a fost supus la imunoterapie la fiecare două săptămâni. Acest lucru a funcționat temporar, dar în decembrie Asa a fost anunțat că boala a revenit. A dezvoltat mici tumori în zona stomacului, iar imunoterapia nu mai funcționa. Saffron a strâns fonduri pentru a plăti pentru ca Asa să beneficieze de îngrijire și tratament privat, deoarece opțiunile din NHS erau limitate. Boala l-a copleșit pe Asa și acesta a decedat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel