joi, mai 26, 2022

În ultimile raportări ale Comitetului Naţional de Vaccinare anti-COVID s-a putut observa că au existat 21 de persoane care s-au vaccinat cu cea de patra doză de vaccin.

Cine sunt cele 21 de persoane care au optat pentru a patra doză?

„Doza a patra nu o poate face oricine. Persoanele care au făcut şi cea de-a patra doză au recomandare din partea unui medic curant sau a medicului de familie. Recomandarea este urmarea unei evaluări medicale care arată o imunosupresie, adică o imunitate mai scăzută care nu-i oferă organismului aceeaşi agilitate în a se lupta cu virusul. În aceste condiţii, se consideră utilă, conform unei recomandări ştiinţifice posibilitatea de a ajuta organismul să răspundă mai bine. Dar, încă o dată, nu este o chestiune care se face în mod general. Recomandarea medicală este scrisă şi dovada se păstrează în copie la centrul de vaccinare” a explicat Dr. Andrei Baciu în cadrul unui interviu pentru Adevărul.

Te-ar mai interesa: Cum poți scăpa de alergii pentru totdeauna? Trebui...

Întrebat despre persoanele din România care au primit această doză suplimentară, Baciu a spus că în rândul lor sunt ”pacienţi cu diverse afecţiuni oncologice, cu stadii avansate de boală, cu sau fără tratament activ, fie că vorbim de radioterapie sau chimioterapie, pacienţi post-transplant, cu transplant de celule stem hematopoietice, pacienţi cu HIV/SIDA sau cu diverse sindroame. Deci, pentru aceşti pacienţi se recomandă a patra doză, ca urmare a unui consult. Nu este un rapel suplimentar pe care poate să-l facă oricine, ci, dimpotrivă”, a subliniat șeful CNCAV.

 

Te-ar mai interesa: Ritual pentru îndeplinirea celor mai mari dorințe,...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private