Sari la conținut

Un bărbat, în vârstă de 71 de ani, a suferit o sângerare fatală la creier după ce a amestecat aceste suplimente de vitamine cu ibuprofen

vitamine pentru memorie si ficat
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
cele mai imoprtante vitamine pentru memiorie si ficat

Descoperirea este îngrijorătoare, deoarece suplimentele alimentare sunt luate de zeci de milioane de oameni din întreaga lume, adesea în combinație cu alte medicamente prescrise.

Clinica Mayo avertizează că ibuprofenul poate provoca sângerări în stomac sau intestine fără a provoca semne de avertizare evidente. Acest lucru ar putea avea consecințe devastatoare, așa că este important să fiți conștienți de riscuri înainte de a începe tratamentul. Combinarea medicamentului cu anumite suplimente de sănătate, de exemplu, ar putea declanșa sângerări în creier și poate provoca un accident vascular cerebral.

NHS avertizează că este important „să nu luați ginkgo biloba cu ibuprofen, deoarece poate crește șansa de sângerare”.

`Nu există suficiente informații pentru a spune că alte remedii și suplimente pe bază de plante sunt sigure de luat împreună cu ibuprofen.”

Ele nu sunt testate în același mod ca medicamentele eliberate pe bază de rețetă”. Ginkgo biloba este folosit pentru a stimula funcția cognitivă, a calma infecțiile vezicii urinare și pentru a crește energia sexuală.

Aceste beneficii sunt furnizate în primul rând de flavonoide puternice și alți antioxidanți puternici.

O componentă problematică a plantei este ginkgotoxina, care se găsește atât în semințele de ginkgo, cât și într-o măsură mai mică în frunzele plantei.

Oricine este mai în vârstă și știe că are o tulburare de sângerare sau este însărcinată este sfătuită să evite substanța chimică cu orice preț.

U.S. Food and Drug Administration subliniează acest lucru, avertizând că implicațiile pot apărea din amestecarea medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene și a celor care inhibă plantele.

Acesta avertizează: „Combinarea suplimentelor alimentare și a medicamentelor poate avea efecte periculoase și chiar punând viața în pericol.”

În 2013, revista medicală Atherosclerosis a raportat un caz de sângerare în masă intracerebrală fatală la un bărbat de 71 de ani care luase extract de ginkgo biloba împreună cu ibuprofen.

Pacientul a murit din cauza unei hemoragii intracerebrale în timp ce lua ibuprofen timp de patru săptămâni în timp ce lua și extract de ginkgo biloba timp de doi ani.

Science Direct a explicat că, deși suplimentul a fost menit să stimuleze memoria și să îmbunătățească circulația, poate avea efecte secundare foarte puternice.

Aceasta include inhibarea receptorilor factorului de activare a trombocitelor care duc la hemoragie, care a fost descrisă într-un șir de rapoarte de caz.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel