sâmbătă, iulie 2, 2022

I-au scos ochiul sănătos, în locul celui bolnav. Medicii de la unul dintre cele mai mari spitale din Slovacia i-au îndepărtat, din greșeală, ochiul sănătos unui pacient, în locul celui bolnav, în timpul unei operații.

Bărbatul a rămas acum complet fără vedere, a relatat miercuri agenţia TARS, informează DPA, citată de Agerpres.

„Caz fără precedent”

Medicul care a efectuat operaţia nu se mai află în contact cu pacienţi, a declarat un purtător de cuvânt al Spitalului Universitar din Bratislava. Totodată, spitalul a oferit victimei şi familiei sale consiliere psihologică şi sprijin pentru a face faţă consecinţelor, a mai spus acesta.

Te-ar mai interesa: Horoscop 2 iulie: Tauri, aveți parte de o zi speci...

Între timp, autoritatea de supraveghere sanitară a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele acestui „caz fără precedent”, potrivit TASR. Greşeala s-a petrecut pe fondul unei dispute în sectorul sanitar slovac.

În urmă cu o săptămână, sindicatul medicilor LOZ a anunţat că aproximativ 3.000 de medici sunt pregătiţi să îşi dea demisia în cazul în care veniturile salariale nu cresc, iar condiţiile de muncă tot mai greu de suportat nu se îmbunătăţesc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private