Categories: Stil de viaţă

Un bărbat și-a tuns fiica drept pedeapsă că nu îl asculta. „A fost devastată, dar am vrut să o învăț o lecție, credeți că am exagerat?“

Un bărbat și-a tuns fiica drept pedeapsă că nu îl asculta. Bărbatul, tată singur, a fost criticat pentru că i-a tăiat părul fiicei sale după ce aceasta a refuzat de nenumărate ori să se pieptene. 

Tatăl a spus că „fiecare dimineață era o luptă” cu fiica sa în vârstă de șapte ani, deoarece refuza să-și pieptene părul lung până în talie, ceea ce duce la încâlcirea acestuia.

După o ceartă, bărbatul a luat foarfeca și i-a tăiat părul copilei până la umeri. Fetița a fost „devastată”, la fel ca și mama și mătușa sa, care au spus că tatăl ar fi trebuit să abordeze problema într-un mod diferit, considerând reacția sa „complet inutilă”.

Mulți au fost de acord că bărbatul nu ar fi trebuit să-i taie părul fiicei sale, spunând că ea este prea mică pentru a-și întreține singură părul, dar alții au considerat că acțiunile sale au fost „rezonabile”. Tatăl a spus că fiica sa în vârstă de șapte ani avea părul până în talie și a încercat, dar a eșuat să o facă să aibă grijă de el.

„Am avertizat-o în ultimul an că dacă nu începe să-și pieptene părul de cel puțin două ori pe zi, îl vom tăia mai scurt. Fiecare dimineață era o luptă”, a explicat el pe Reddit.

Și-a tuns fiica drept pedeapsă

„Am discutat cu mama ei despre asta și ea a fost de acord că îl pot tăia dacă nu își asumă responsabilitatea pentru îngrijire”

Bărbatul are păr lung, până la umeri, și i-a spus fiicei sale că dacă el poate avea grijă de părul său, ar trebui să poată și ea.

„I-am arătat de mai multe ori cum îmi pieptăn părul, lucru pe care ea nu are dexteritatea să facă”, a spus el.

„Pieptăn de la partea de jos și îmi fac drum lent în sus; știu cum să pieptăn părul, deoarece al meu este lung.”

Cu toate acestea, ceata a escalada într-o dimineață, încât, bărbatul a recurs la acest gest.

„I-am tăiat părul la aproximativ un deget sub umeri. A fost devastată. A continuat să plângă încă o oră pe măsură ce o duceam la părinții mei să o supravegheze în timp ce mergeam la serviciu”, a spus el. A clarificat că nu a ținut-o la pământ și nu a tăiat forțat părul. I-a spus să aducă foarfecele, să i le dea lui și să se așeze în fața lui, iar ea a ascultat.

„Mama mea și sora mea s-au supărat foarte tare pe mine. Mama mi-a spus că îmi voi distruge fiica dacă nu încep să urmez cursuri de parenting și că tăierea părului a fost complet inutilă.”

Tatăl a adăugat că își ajută fiica să-și pieptene părul în fiecare dimineață, dar a vrut să o învețe să încerce măcar să o facă singură, astfel încât să poată începe să învețe să fie autonomă.

„În ultimii ani, am discutat cu ea despre cum oamenii cu păr lung trebuie să aibă grijă de el. Am încercat să o fac să înceapă să-l pieptene de câțiva ani, fără să mă aștept să preia complet controlul, dar să înceapă să învețe să aibă grijă de ea însăși”, a explicat el.

Gestul său a fost criticat pe internet

„Nu depune niciun efort în acest sens și lasă pieptenele jos și pleacă să se joace, și aici apare cearta. Nu trebuie să fie autonomă, dar trebuie să încerce măcar.”

Deoarece se plângea că o doare când i se încurcă părul și încearcă să îl pieptene, el a încercat diferite balsamuri și a cumpărat un pieptene de la un salon în încercarea de a face lucrurile mai ușoare, dar nimic nu a funcționat. A întrebat dacă a greșit reacționând în felul acesta și așteptându-se ca ea să aibă grijă de părul ei la doar șapte ani, iar una dintre persoanele l-a criticat drept „insensibil”.

Dilema tatălui i-a împărțit pe cei care au răspuns în două tabere. Mulți au considerat că tatăl a depășit limita tăind părul fetei într-un moment de furie.

„Să spui «Bine, am discutat despre asta de cincizeci de ori, așa că diseară după serviciu va trebui să-l tăiem» și apoi să faci asta mai târziu ar fi fost o abordare mai bună. Are doar șapte ani”, a spus un utilizator.

„Tăierea părului ca pedeapsă este devastatoare și ai mult de lucru pentru a te recupera din asta. Tăierea forțată a părului se face la deținuți, pentru numele lui Dumnezeu”, a scris altul. „Cred că ai reacționat exagerat. Trecerea de la părul până la talie la părul puțin sub umeri ca reacție la refuzul de a se pieptăna este probabil destul de traumatizantă pentru ea. Ai spus chiar că nu putea folosi tehnica de pieptănare pe care i-ai arătat-o”, a fost de acord un al treilea.

Dar alții au considerat că tatăl a făcut lucrul corect luând măsuri extreme pentru a-și învăța fiica o lecție.

„La 7 ani este suficient de mare să aibă grijă de părul ei. Fiul meu are 6 ani și are și el părul lung. Știe că dacă nu are grijă de el, va fi tăiat”, a spus un utilizator.

„Nu mi se pare că ai făcut-o din furie – și nu i-ai ras capul, așa că sincer sunt de partea ta în acest caz. Dacă nu poate avea grijă de el, taie-l. Și nu există moment mai potrivit decât acum.”

„I-ai dat avertismente corecte de mai multe ori, i-ai arătat chiar cum să facă asta! Acum este suficient de mare să înceapă să învețe igiena personală, nu ai greșit pentru ceea ce ai făcut”, a răspuns un al doilea.

După ce a primit toate răspunsurile, tatăl a fost de acord că a acționat irațional.

„Nu îi voi mai tăia niciodată părul și i-am cerut deja scuze, dar pare să se fi recuperat deja. Nu mai este supărată. Cred că traumele inițiale au lovit-o tare azi dimineață”, a spus el.

„Cu opinii diferite despre acțiunile pe care ar fi trebuit să le iau, cred că ce pot învăța din asta este să stabilesc limite clare și consecințe și să le urmez întotdeauna cu mintea limpede.”

Recent Posts

Dieta minună care reduce hipertensiune arterială. Explicația oamenilor de știință

Dieta joacă un rol crucial în controlul tensiunii arteriale. În acest sens, un studiu recent…

28 de minute ago

Masa de Paște. Desertul cu care Elwira Petre dă mereu lovitura: „E un fel de chec, dar în 3 culori”

Elwira Petre și-a demonstrat cu vârf și îndesat nu doar calitățile de dansatoare, ci și…

58 de minute ago

Boala care l-a ucis pe Amza Pellea și viciul la care nu a putut renunța

Dacă ar fi trăit, Amza Pellea ar fi avut azi 93 de ani, proaspăt împliniți…

o oră ago

Un pacient de 72 de ani a avut Covid 613 zile. Bărbatul a acumulat peste 50 de mutații de la virus

Un pacient olandez cu cel mai lung caz de infecție cu COVID înregistrat vreodată a…

2 ore ago

Muntele cu puteri tămăduitoare. În acest loc se pot atinge cele mai înalte stări de conștiință

Loc de vindecare energetică. Munții Rarău este considerat muntele sfânt al României. Cercetătorii susțin că…

2 ore ago

5 reguli de somn cu ajutorul cărora adaugi câțiva ani buni vieții tale

Reguli de somn. Somnul este un proces fiziologic esențial pentru viața omului, asemenea setei și…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian