Sari la conținut

Un bărbat suferă de o infecție bacteriană misterioasă și inedită, după ce a fost mușcat de o pisică. Medicii au rămas fără cuvinte

pisica agresiva
sursa foto: pexels
infectie muscatura pisica

Din cuprinsul articolului

Un bărbat de 38 de ani din Marea Britanie a rămas cu o infecție „extinsă” după ce a fost atacat de o pisică fără stăpân – imaginile arată degetele sale galbene decolorate după ce a contractat infecția necunoscută.

Un bărbat din Marea Britanie i-a nedumerit pe medici după ce a dezvoltat o infecție bacteriană misterioasă în urma mușcăturii unei pisici fără stăpân.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a suferit umflături „dureroase” la mâini, înțepături și escoriații la aproximativ opt ore după ce a fost atacat de felina sălbatică. Medicii, care l-au catalogat ca fiind obez, au declarat că bărbatul a fost dus de urgență la spital în urma infecției „extensive a țesuturilor moi” pe care a contractat-o în 2020, potrivit Mirror.

Aceștia i-au studiat boala și au publicat recent rezultatele în revista Emerging Infectious Diseases, unde au descoperit o specie de bacterie Globicatella. Cercetătorii, inclusiv cei de la Spitalele Universitare din Cambridge, au tratat pacientul pentru o posibilă infecție și i-au eliberat o doză de rapel a vaccinului antitetanos.

De asemenea, i s-au administrat antibiotice pe cale orală înainte de a fi externat, dar, în mod surprinzător, a revenit la A&E doar 24 de ore mai târziu, după ce a observat că ceva nu era în regulă cu degetele mijlocii stâng și drept. În încercarea de a opri infecția, medicii au decis să îndepărteze chirurgical țesutul afectat din jurul rănilor și i-au administrat alte trei antibiotice.

Tratamentul a fost un succes

Din fericire, tratamentul a fost un succes. Când oamenii de știință au examinat tampoanele de la infecția de pe degetul mijlociu drept, au observat un organism necunoscut care semăna cu bacteria Streptococcus, care a fost asociată cu conjunctivită, meningită și faringită streptococică.

Cu toate acestea, studiul a arătat că genomul bacteriei nu era același cu nicio tulpină documentată anterior. Descoperirea a sugerat că este vorba de un microb nou, care nu a fost înregistrat niciodată. Dar ceea ce știu experții este că noua bacterie făcea parte dintr-un gen de bacterii gram-pozitive numit Globicatella. Descoperirile lor au sugerat că este o „specie distinctă și nedescrisă anterior”.

Potrivit cercetătorilor, rezultatele „evidențiază rolul pisicilor ca rezervoare de specii bacteriene încă nedescoperite care au potențial patogen uman”. Oamenii de știință au avertizat că pisicile pot provoca leziuni de mușcături profunde și au precizat că saliva lor a fost catalogată ca fiind un risc potențial ridicat de infecție secundară. NHS sfătuiește ca oamenii să curețe pielea din jurul rănii cu săpun, apă sau un antiseptic. Site-ul recomandă, de asemenea, administrarea de paracetamol sau ibuprofen pentru a reduce orice durere sau umflătură.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel