sâmbătă, decembrie 10, 2022

Încă de la apariția noilor variante, specialiștii au încercat să determine dacă acestea provoacă forme mai agresive de boală sau, de asemenea, se transmit mai repede, spre deosebire de varianta originală. Ultimele studii au concluzionat că, într-adevăr, noile variante ( tulpina braziliană, tulpina indiană, tulpina britanică, tulpina sud-africană) se pot transmite mult mai ușor, însă modul în care se manifestă nu este clar.

Te-ar mai interesa: 3 lucruri pe care să nu le ții sub pat. Pot atrage...

Specialiștii le recomandă persoanelor vaccinate să respecte în continuare măsurile de protecție anti-COVID. Se pare că imunitatea post-vaccinare se obține treptat, iar organismul este încă vulnerabil la puțin timp de la imunizare. Imunitatea completă se dezvoltă în aproximativ 2 săptămâni de la administrarea rapelului.

Bărbat vaccinat, infectat cu tulpina braziliană

Unitatea de microbiologie și virusologie a Spitalului „Villa Sofia – Cervello”, prin teste de investigație a secvențierii genetice, a identificat varianta braziliană „P.1” la un pacient infectat cu COVID-19, care fusese deja vaccinat, a informat spitalul din Palermo care, conform protocolului ministerial, a asigurat notificarea și transmiterea către laboratorul regional de referință, scrie La Sicilia, citat de Rador.

Te-ar mai interesa: Nu-ți mai vopsi părul. Medic: Risc mare de a dezvo...

Pacientul de 83 de ani, imunosupresiv, vaccinat cu Pfizer, după câteva zile de la a doua doză a ajuns la camera de gardă a spitalului, acuzând „simptome respiratorii și intestinale semnificative din punct de vedere clinic”, care recomandau spitalizarea. Analizele ulterioare au identificat varianta braziliană.

Odată ce a fost efectuat diagnosticul clinic și microbiologic cu un test molecular, bărbatul de 83 de ani a fost imediat internat la Terapie Intensivă și, datorită colaborării camerei de gardă, a secțiilor de boli infecțioase, microbiologie și virusologie de la Spitalul din Palermo – hub pentru COVID-19 – „a fost identificat drept un pacient foarte suspectat de a fi purtător al unei variante genetice, după cum s-a verificat ulterior. În prezent, pacientul este supus unui tratament intensiv de sprijin al funcțiilor vitale”.

Te-ar mai interesa: De ce să bei ceai zilnic? Efectul pe care îl produ...

Unitatea de microbiologie și virusologie a Spitalului „Villa Sofia – Cervello”, condusă de Orazia Diquattro, a identificat varianta braziliană „P.1” prin teste de investigație a secvențierii genetice cu tehnica Ngs.

În Italia, varianta braziliană privește astăzi 4,5 din cazuri față de 91,6% din cazurile care se referă la așa-numita variantă engleză, care a devenit predominantă în Peninsulă.

Te-ar mai interesa: Alimente care cresc imunitatea. Ideale, în această...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private